Asociația Culturală Control N alături de Le Groupe Ouest (Franța) organizează în perioada 20 - 25 iunie cea de-a doua ediție a LIM | Less is More: Creative Pre-Writing Workshop în România. Bazat pe un format creat și implementat cu succes de către experții LGO în multe alte țări, workshop-ul este conceput ca o rezidență de creație asistată, în care cei 10 participanți sunt consiliați de doi traineri cu experiență în domeniul scenaristicii și dezvoltării de proiecte cinematografice - Nolwenn Guiziou (consultant de scenarii, Franța) și Ana Agopian (scenarist, România).

LIM / Less is More - a doua editieFoto: Control N

De-a lungul celor cinci zile de lucru intensiv, participanții vor fi ghidați și încurajați să genereze și să găsească cele mai potrivite idei pentru posibile subiecte de filme de lung metraj. Cu un focus accentuat pe importanța acordată perioadei de căutare, LIM | Less is More: Creative Pre-Writing Workshop își propune să fie alături de participanți în delicatul proces de alegere a subiectului. Nolwenn Guiziou și Ana Agopian vor aplica metodologia atent studiată a profesioniștilor de la Le Groupe Ouest (scenariști și consultanți) – inițiatorii acestui tip de workshop, unic în Europa.

Tehnicile de “pre-writing” folosite de trainerii rezidenței își propun să îi sprijine pe participanți în procesul inițial de cercetare, explorare și generare de noi idei, oferind posibilitatea unei explorări infinite de baze de pornire pentru un proiect de film de lung metraj. LIM|Less is More: Creative Pre-writing oferă o experiență rară, prin modul unic de abordare al începutului unui proces de dezvoltare de scenarii de lung metraj. Prin teorie și exerciții practice, rezidența îi ajută pe participanți să își întărească ideile și direcțiile de interes legate de posibilul subiect ales pentru viitorul film.

LIM|Less is More: Creative Pre-writing se adresează tuturor cineaștilor români aflați la primul sau al doilea lung metraj sau a căror filmografie cuprinde unul sau mai multe scurt metraje, cât și artiștilor din alte domenii, scriitorilor sau jurnaliștilor pasionați de dezvoltarea și scrierea unui scenariu. Workshop-ul va fi susținut în limba engleză și se va desfășura preponderent online.

Cei interesați să aplice la cea de-a doua ediție a rezidenței LIM|Less is More: Creative Pre-writing trebuie să trimită următorul set de materiale:

Asociația Culturală Contol N

Strada Rosetti nr. 55, etaj 3, apartament 7, sector 2, Bucuresti - www.controln.ro - info@controln.ro

0722 678 496

- Scrisoare de intenție (1 pagină, în limba engleză)

- Descrierea unui potential subiect / premisă pentru un film de lung metraj cu buget limitat (1 pagină, în limba engleză)

- CV sau Biografie a cineastului

- Link către minim 1 film reprezentativ din filmografia cineastului (scurt sau lung metraj) sau un scenariu de scurt sau lung metraj

Materialele vor fi trimise pe adresa de email info@controln.ro, până la data de

8 mai 2021.

Mai multe detalii despre experiența primei ediții LIM Creative Pre-Writing Workshop din România pot fi urmărite în making-of-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/368092967059/videos/804800403708344