Actriţa franceză Marina Fois a declarat deschisă cea de-a 46-a gală de decernare a premiilor Cesar, care are loc la ora transmiterii acestor informaţii în sala de spectacole Olympia din Paris, potrivit site-ului cotidianului Le Monde şi contului de Twitter al postului de televiziune Canal+.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marina Fois, prezentatoarea principală a galei, şi-a început discursul introductiv cu o lungă tiradă la adresa anului 2020. "A început cu un virus. Pardon, o 'virus' . De fapt, nu. La început i s-a spus 'Le Covid', dar apoi, când am înţeles că va fi o încercare foarte lungă şi foarte enervantă, am trecut-o la feminin", a declarat actriţa, referindu-se la faptul că substantivul "Covid" are genul feminin în limba franceză.

Prezentatoarea galei a abordat în discursul ei din debutul galei şi chestiunea închiderii spaţiilor culturale în cadrul crizei sanitare din Franţa şi nu a ezitat să critice anumite decizii ale Guvernului de la Paris.

"I-am închis pe tineri şi am închis cinematografele, teatrele şi am interzis concertele pentru a deschide bisericile, pentru că suntem un stat laic şi pentru ca vârstnicii să poată să meargă la slujba de Crăciun - pentru că suntem un stat laic. Şi cum, slavă Domnului, sălile de spectacole erau închise, a existat un aflux mai mic de oameni. Deci, am putut să organizăm mari fluxuri de oameni în marile magazine şi în centrele comerciale, pentru a putea să oferim de Crăciun diverse lucruri pe care le aveam oricum deja şi pentru a putea apoi să le returnăm pe eBay", a declarat, cu ironie, actriţa franceză.

Totodată, Marina Fois nu a ezitat să o critice şi pe Roselyne Bachelot, ministrul Culturii din Franţa, despre care a spus că "a lansat în regim de pre-comandă, pe Amazon, la preţul de 18 euro, o carte care se intitulează 'Ma vie en rose'", potrivit Agerpres.