O asistentă medicală suedeză a câștigat un concurs pentru a viziona întreg programul de 60 de pelicule al Festivalului de Film de la Göteborg pe o insulă izolată din largul coastei Suediei, relatează BBC.

Insula HamneskarFoto: Jonathan Nackstrand / AFP / Profimedia Images

Lisa Enroth a ieșit câștigătoare în fața a 12.000 de alți cinefili din întreaga lume care s-au înscris pentru concurs.

Asistenta, care a lucrat în spitale Covid în timpul pandemiei, a declarat că speră să se bucure de „o realitate complet diferită timp de o săptămână”.

Organizatorii festivalului au fost obligați să anuleze organizarea sa fizică din cauza pandemiei. Vor lipsi difuzările din cinematografe urmând ca întregul program să fie transmis online.

Aceștia au spus că au căutat un fan autentic al filmelor care să fie apt psihologic și emoțional pentru șederea pe insulă.

Enroth, care spune că a fost „secătuită de energie” în timpul pandemiei, va petrece o săptămână singură în farul Pater Noster de pe insula Hamneskar. Aceasta nu va avea telefon, computer, cărți sau orice altă formă de distragere a atenției.

Însă femeia va primi o tabletă pentru perioade limitate pentru a putea înregistra un jurnal video zilnic.

Încă o persoană se va afla pe insulă din motive de securitate și va verifica dacă femeia este în regulă odată pe zi.

Un ecran pentru ca Enroth să se poată uita la filme a fost montat în farul Pater Noster unde aceasta se poate bucura de priveliștea din împrejurimi.

„Vântul, marea, posibilitatea de a face parte dintr-o realitate complet diferită timp de o săptămână - toate acestea sunt cu adevărat atrăgătoare”, a declarat asistenta.

Aceasta a fost transportată cu barca pe insula Hamneskar sâmbătă dimineața.