„No Time to Die”, ultimul film al francizei James Bond și unul dintre cele mai așteptate lungmetraje din 2021, a fost amânat din nou, anunță CNN.

007 No Time to DieFoto: ugpix / MEGA / Profimedia Images

Filmul care îl va avea pe actorul Daniel Craig în rolul principal trebuia să fie lansat în cinematografe în 2 aprilie dar MGM a anunțat joi că a amânat data de lansare până în 8 octombrie.

Aceasta este a treia amânare a lansării filmului de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 după ce inițiat acesta trebuia să ajungă în cinematografe la 10 aprilie 2020.

Amânarea repetată a „No Time to Die” este emblematică pentru impactul pandemiei asupra Hollywood-ului.

Al 25-lea film al francizei Bond a fost primul blockbuster amânat din cauza coronavirusului dar nicidecum ultimul.

Industria cinematografică a fost grav afectată de pandemie, sălile de film fiind închise timp de luni de zile și spectatorii optând în număr mare să rămână acasă și după redeschiderea acestora.

Blockbustere ca „Black Widow” sau „Top Gun: Maverick” au suferit amânări în timp ce altele ca „Wonder Woman 1984” au avut parte de o lansare hibridă, debutând în aceeași zi în cinematografe și pe platforma HBO Max.

Alte pelicule precum „Soul” produs de Pixas sau „Mulan” al Disney au optat pentru o lansare exclusivă pe platformele de streaming.

Warner Bros a mers până într-acolo încât să anunțe că toate filmele sale ce urmează să apară în 2021 vor fi lansate simultan în cinematografe și pe platforma HBO Max.

Anunțul privind amânarea ultimului film Bond a venit la o zi după ce Sony a anunțat că va amâna lansarea „Ghostbusters: Afterlife” de la 6 iunie la 11 noiembrie.

Citește și: