Cunoscuta actriţă Conchata Ferrell, care a jucat rolul Bertei în serialul de comedie "Two and a Half Men" (Doi bărbaţi şi jumătate) şi care a apărut în zeci de alte filme şi seriale de televiziune, între care "Erin Brokovich", "Edward Scissorhands" şi "Mystic Pizza", a murit la vârsta de 77 de ani, relatează miercuri dpa.

Conchata Ferrell (imdb)Foto: Hotnews

Actriţa nominalizată la premiul Emmy a murit luni "înconjurată de membrii familiei" la Spitalul Sherman Oaks în urma unor complicaţii cardiace, a declarat marţi agentul său de presă, Cynthia Snyder, într-un comunicat transmis Los Angeles Times.

Deşi rolurile interpretate de Conchata Ferrell au fost numeroase, ea este probabil cel mai bine cunoscută pentru rolul menajerei Berta din sitcomul CBS "Doi bărbaţi şi jumătate", unde a interpretat timp de 12 sezoane un personaj cu replici tăioase.

Pentru acest personaj ea a primit în 2005 şi 2007 o nominalizare la premiul Emmy pentru cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial de comedie.

Ferrell a mai primit o nominalizare în 1992 pentru rolul ei în serialul de dramă "L.A. Law", un personaj pe care ea l-a descris pentru Times drept "o combinaţie între un super agent şi un super avocat".

Jon Cryer, care a interpretat rolul Alan Harper în "Doi bărbaţi şi jumătate", i-a adus un omagiu fostei sale colege de platou într-o serie de mesaje pe Twitter. "A fost un om extraordinar", a scris el.

"Exteriorul dur al Bertei a fost o invenţie a scenariştilor. Căldura şi vulnerabilitatea lui Chatty au fost adevăratele ei atuuri. Plâng pentru femeia de care îmi va fi dor şi pentru bucuria pe care a adus-o atât de multor persoane", a mai scris el. (Sursa: Agerpres)