Dacă ar mai trăi azi, legendara Audrey Hepburn ar fi cu siguranță Regina Instagramului, crede fiul ei, Sean Hepburn Ferrer. Chiar și așa, rețeaua socială abundă în imagini ale celebrei actrițe, una dintre cele mai fotografiate vedete din toate timpurile, remarcabilă prin eleganța, stilul, dar și naturalețea și activitatea umanitară care au marcat ultimii ani de viață.

Audrey HepburnFoto: Gandul

“Oamenii mă întreabă adesea: ce crezi că ar fi spus mama ta despre această nouă lume a Instagramului? Mă opresc un pic și le spun: Păi, ar fi fost cu siguranță regina Instagramului pentru că a fost cea mai fotografiată femeie din lume”, a povestit fiul ei, pentru emisiunea TODAY a postului MSNBC.

“Obișnuia să spună mereu că nu cuvintele sunt cele care contează, ci tonalitatea. Poți să spui ce vrei, ceea ce contează este modul în care o spui”.

Născută în 1929, Audrey Hepburn este și astăzi un simbol atât pentru lumea modei, cât și a filmului, fiind plasată pe locul trei în topul celor mai mari legende ale ecranului de către Institutul American de Film.

Cunoscută pentru celebrele roluri din “Breakfast at Tiffany’s” și “My Fair Lady,” Hepburn este, de asemenea, una dintre cele 16 personalități care au reușit să atingă performanța de a câștiga atât Oscarul, cât și premile Emmy, Grammy și Tony.

"Visând cu ochii deschiși”

Fiul actriței a lansat o nouă carte dedicată copiilor, “Little Audrey’s Daydream”, în care vorbește despre obstacolele pe care a fost nevoită să le înfrunte actrița.

Căci dincolo de partea strălucitoare, povestea ei nu a fost lipsită de încercări, de la copilăria petrecută în al Doilea Război Mondial până la diagnosticul de cancer și pierderea unor sarcini, înainte de nașterea lui Sean.

“Povestea adesea despre faptul că, în timpul războiului, mama ei o punea să stea în pat pentru a-și conserva caloriile în condițiile în care nu prea aveau mâncare și nici căldură”, dezvăluie fiul ei.

El crede că povestea reală a vieții lui Audrey Hepburn ar putea fi inspirațională și pentru copiii care visează astăzi cu ochii deschiși.