Prin filmul polonez “The Hater”, Netflix ne prezintă cea mai importantă cultură a prezentului: cea a urii

de Răzvan Băltărețu     HotNews.ro
Duminică, 16 august 2020, 9:29


Filmul The Hater, Netflix
Foto: Screenshot via Youtube
​Câtă putere poate avea un om în 2020? Conform filmului “The Hater”, depinde de numărul computerelor și conturilor de social media la care poate avea acces sau pe care le poate crea. Personajul care ține în viață filmul acesta are acces și are un scop: să dea de pământ cu cei pe care dintr-un motiv sau altul îi urăște.

De ce un student aproape exmatriculat mai e interesat de un autograf de la profesoara lui? Așa începe “The Hater”. Studentul în cauză e Tomasz Giemza, filmul e polonez și problemele sunt deja cunoscute în societatea noastră: lumea bună, cu acces la internet și fără alte dificultăți cu adevărat însemnate. Foametea a fost învinsă, cel puțin în Europa, internetul e accesibil și la prețuri rezonabile, iar nivelul de trai a crescut simțitor în ultimii 20 de ani. Ne mai rămâne astfel doar să ne urâm între noi din cele mai stupide motive.Profilul lui Tomasz, pe care probabil l-ai putea numi și sociopat, e conturat încă din debutul filmului: înregistrează conversațiile intime ale familiei Krasucka care l-a susținut în facultate printr-o bursă. Apoi le ascultă și încearcă să identifice punctele slabe. Ceea ce, în punctul acesta, l-ar putea califica pentru un post într-o agenție de comunicare sau într-un partid politic. De așa rol nu e departe.

Drogurile și orele mici ale dimineții fac oamenii să ia decizii cel puțin exoticePovestea lui Tomasz începe cu adevărat după ce-o urmărește pe Gabi Krasucka într-un club, are un moment cât de cât apropiat cu ea, dar finalul acestei ieșiri în club îl împinge spre ceea ce e cu adevărat: unealta dezinformării. La garderobă se întâlnește cu Beata Santorska și dacă ai ajuns în punctul întâlnirii celor doi e bine să știi că urmează un film pe care l-ai putea confunda pe alocuri cu viața reală. Tomasz face o prezentare în timp record, pe droguri și talent, și prinde un loc în agenția Best Buzz PR condusă de Beata.

Numele poate nu dă de gol scopurile agenției. Clienții sunt oameni care au interesul ca ceva să dispară de pe internet sau atenția publicului să fie atrasă către altceva. Conturi false, dezinformare și chiar crearea unei realități paralele sunt trei piloni pe care e consolidat întregul film.

Încă de acum mai bine de zece ani se discută despre “postaci” și troli pe internet. Mai vezi din când în când pe câte cineva că folosește cuvântul “postaci” ca să rezume situația. Doar că lucrurile sunt mai complexe decât le-ar putea prezenta un cuvânt. Iar “The Hater”, indiferent dacă e un film bun sau prost, merită văzut mai ales pentru cum rezumă mediul online și, în special, rețelele sociale.

Cât de ușor distrugi un politician (gay)?
Pawel Rudnicki e politicianul din film. Dar ar putea fi foarte bine orice fel de politician care, la un moment dat, a promis că el chiar va schimba sistemul. Oameni care el, cei din realitate, sunt încadrați în zona “figurilor mesianice”, adică pot aduce o schimbare reală pentru cetățeni. Iar aici e loc de-o mențiune: dacă ajung într-o funcție cheie și sistemul e destul de sensibil la schimbări nu-i trage în jos.

Tomasz primește sarcina de-a căuta sau crea mizerii despre Pawel. Extrema dreaptă din societate e deja deranjată că Pawel nu are o problemă cu refugiații și chiar imigranții, ba chiar circulă zvonuri pe forumuri că e gay. Dar e? Și, mai ales, e relevant? În ciuda demersurilor făcute în Vest, în Europa Centrală și de Est subiectul politicienilor gay e încă unul controversat.

După cum vezi și-n România: niciun politician mai mare, niciun lider de opinie mai credibil, n-a ieșit în față să-și asume sexualitatea. Pe fondul acestor temeri, societatea românească încă e sensibilă la un așa subiect. Ba chiar recent vedem cum se încearcă o distragere similară cu Nicușor Dan și niște bârfe.

În film, Pawel e cumva gay, chiar dacă asta nu contează pentru ce vrea el să facă. Doar că e relevant pentru Tomasz, care îl duce într-un bar gay friendly. Acolo, din întâmplare, unul dintre cei care sunt împotriva lui Pawel reușește să-l filmeze. Și gata scandalul. În acest punct ai putea crede că Tomasz e doar un copil teribilist care vrea să-și facă un renume în lumea comunicării sau printre adulții ceva mai specializați în jocul dezinformării. Doar că nu-i chiar așa.

Poți spune despre el că-i sociopat și urăște societatea, dar el urăște mai ales burghezia, elita, și în special îi urăște pe părinții lui Gabi. Și, de ce nu, ar vrea și s-o impresioneze pe ea să vadă câtă putere și influență are. Ura lui față de ei, și de cum au vorbit despre el la începutul poveștii, alimentează toate celelalte acțiuni care duc filmul către unul clasic european. Dar un pic mai încolo despre asta.

Puștiul teribil al agenției care rescrie realitatea
A doua jumătatea a filmului îl prezintă pe Tomasz în toate ipostazele care-i reprezintă viața, dar și ipostazele în care societățile europene sunt acum. E, pe de o parte, om de încredere în campania lui Pawel (da, a intrat în echipă ca să strângă informații și să se apropie de familia Krasucka). Apoi, e angajatul Best Buzz care trebuie să livreze lovitură după lovitură la temelia candidaturii lui Pawel. Mai e și băiatul care impresionează familia Krasucka prin angajamentul lui de a-l ajuta pe Pawel și de-a le cânta în strună. Și nu în ultimul rând: e omul care ucide, fură și planifică un atac “terorist” în care atacatorul va fi tot cel care l-a filmat pe Pawel în clubul gay.

Pe alocuri, Tomasz pare un talent într-ale minciunii. Ține însă cont că-i un film și nu e vorba de cât de multe poate face un om, mai ales la 20 și ceva de ani. Tomasz e însă folosit ca o schiță a ceea ce se poate și se întâmplă în societatea de acum. Cu arta războiului a lui Sun Tzu sau doar cu pricepere nativă de-a distruge oameni, Tomasz își face treaba exemplar. Planifică un miting pro-Rudnicki, dar și un marș anti-Rudnicki (surprinzător sau nu, acesta are mai mult succes decât mitingul).

Fură o armă, ucide un om și reușește să livreze cel mai răsunător scandal: politicianul gay și progresist ucis de un terorist care a acționat de unul singur. Prin minciunile de pe internet, prin conturi false, dar și printr-o pricepere în exploatarea oamenilor, Tomasz devine și-un rezumat al prezentului: oamenii sunt prea naivi și prea leneși să judece contextul în care se întâmplă lucruri și sunt prea predispuși să creadă narațiuni prezentate de anonimi pe internet. Practic, definiția ultimului deceniu cu alegerea lui Donald Trump, Brexit și chiar creșterea extremismului în Europa.

Cum se încheie „The Hater”?
Ca un film european: îți imaginezi orice vrei despre cine a fost tras la răspundere și cine nu. De la șantaj la crimă și incitare la ură, paleta de infracțiuni e destul de mare. Dar finalul îl pune pe Tomasz la masă cu familia Krasucka și chiar e stimat pentru un act de curaj (și acela planificat într-o oarecare măsură de el).

Spre deosebire de filmele americane care îți spun destul de clar la final ce-i bine și ce-i rău, cine-i pedepsit și cine merită libertate, finalul „The Hater” e mult mai potrivit pentru ce avem acum. Avem o societate care reacționează repede și coleric pe Facebook (și nu numai). Avem o stare de naivitate răspândită, când oamenii trebuie să ia, ca masă, o decizie.

Ce e bine și ce e rău în societatea de acum? Până unde poate merge instigarea la ură și până unde poate merge “comunicarea politică” și nu numai? Așa cum Tomasz devine acest personaj care reușește să înșele pe toată lumea, așa și starea de spirit din societate ar putea fi trecută rapid cu vederea doar pentru că nu ne afectează direct.

Subestimarea de care personajele din film dau dovadă o vedem în realitate în formele pe care le-am enumerat până aici. În orice caz, “The Hater” e un film care completează excelent alte două idei: “Brexit” despre dezinformarea din Marea Britanie și “The Great Hack” despre cum internetul ne-a profilat și prin intermediul acestuia putem fi împinși, ca mase, către decizii vitale.

Cu toate acestea mai e loc de-o frază: nu crede tot ce crezi.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24671 vizualizari

 • -28 (84 voturi)    
  netflix egal comunism cultural (Duminică, 16 august 2020, 11:46)

  RonaldDTrump [utilizator]

  Razvan Baltaretu ar trebui sa se rezume la scris pentru comunistii de la Vice cum a facut pana acum si sa ne scuteasa de propaganda marxist culturala si corect politica, adica comunismul american, ce vine de la Netflix.

  Un politician isi demonstreaza competentele prin rezultate nu prin cu cine face sex.

  Extrema dreapta e inexistenta, nici nu stie autorul ce inseamna extrema dreapta. A fi anti sodomie nu te face extrema dreapta.

  CInste Poloniei pentru alegerea unui presedinte crestin!
  • +13 (29 voturi)    
   Bizar (Duminică, 16 august 2020, 19:59)

   barc [utilizator] i-a raspuns lui RonaldDTrump

   "Un politician isi demonstreaza competentele prin rezultate nu prin cu cine face sex."
   In film e vorba de un politician care e atacat pentru ca e gay, nu pentru programul sau politic.
   • -10 (30 voturi)    
    filmul e interesant, dar subtire (Luni, 17 august 2020, 8:39)

    numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui barc

    Se trece peste detalii importante. Plus ca in 2020 sa zici ca cineva o sa fie atacat public pentru ca e gay este doar o propaganda ieftina impotriva poporului polonez. In mod normal o astfel de inregistrare ar atrage suportul celor vocali si violenti (adica al progresistilor). Plus actiunea "anti imigranti", care este, evident, impotriva directiei PPE. Putea sa ne arate despre #coruptiaucide, #rezist, #blacklivesmatter #lgbt si alte actiuni de propaganda si strans oi in strada facute dupa acest model, dar cu un succes urias. Pun pariu ca filmul este promovat in Polonia de "pro europeni" (cum se autointituleaza).
    • +10 (30 voturi)    
     Ati iesit la atac? (Luni, 17 august 2020, 9:09)

     cuculea [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     #coruptiaucide si #rezist sunt propaganda?
     tu mirosi a pesedist rosu-n cerul gurii.
     • -1 (1 vot)    
      e ok, nu-i vina ta (Joi, 20 august 2020, 9:21)

      numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui cuculea

      ca esti incapabil sa descosi o propaganda evidenta la nivel international, eficienta in fiecare tara. Tu si alte zeci de milioane de oameni ati fost prostiti.
  • -7 (21 voturi)    
   .. (Luni, 17 august 2020, 10:48)

   albastru de Romania [utilizator] i-a raspuns lui RonaldDTrump

   unul din mare actionarii ai netflix, e mr soros,

   ring a bell?
   • +10 (18 voturi)    
    Iar Soros? (Luni, 17 august 2020, 13:24)

    canavaro [utilizator] i-a raspuns lui albastru de Romania

    Voi sunteti obsedati. Soros nu e actionar Netflix si chiar daca era tot nu dovedea nimic.
   • +7 (7 voturi)    
    ring a bell (Luni, 17 august 2020, 23:26)

    zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui albastru de Romania

    Ție nu și-a răsunat clopoțelul școlar prea mult, asta e clar
 • -29 (55 voturi)    
  Un final de articol magnific (Duminică, 16 august 2020, 12:08)

  Setalcott [utilizator]

  Nu crede ce scrie Baltaretu. Nu crede ce vezi in The Hater. Nu crede ca audienta spalata pe creier de Netflix face diferenta intre fictiune si realitate. Nu crede ca un film nu construieste perceptia realitatii. Nu crede propaganda globohomo.
  "Hate is the protector of love"
  https://www.youtube.com/watch?v=9m057KQSzKw
  • +5 (31 voturi)    
   "Hate is the protector of love" (Duminică, 16 august 2020, 19:57)

   barc [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Asta a scris-o Isus cand era beat?
   • -14 (20 voturi)    
    Isus e la biserica (Luni, 17 august 2020, 3:12)

    Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui barc

    Vrei teocratie crestina, cumva?
   • +10 (24 voturi)    
    altcineva a scris-o (Luni, 17 august 2020, 8:20)

    petre20 [utilizator] i-a raspuns lui barc

    trumptarzii au ajuns sa sustina cee ce a scris Orwell in 1984
    War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.
    • -11 (21 voturi)    
     Devenim ce suntem acuzati (Luni, 17 august 2020, 9:20)

     Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui petre20

     Orwell e fictiune, Nietzsche e prescriptie.

     "When I came unto men, then found I them resting on an old infatuation: all of them thought they had long known what was good and bad for men.
     An old wearisome business seemed to them all discourse about virtue; and he who wished to sleep well spake of “good” and “bad” ere retiring to rest.
     This somnolence did I disturb when I taught that NO ONE YET KNOWETH what is good and bad:—unless it be the creating one!"
     • +13 (15 voturi)    
      Orwell e fictiune (Luni, 17 august 2020, 10:14)

      petre20 [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

      comunismul e fictiune, Trump e fictiune, totul e fictiune, adevarul, minciuna, niste concepete fluide, nu le putem cunoaste cu adevarat...ups ..asta nu e relativism moral si valoric ?...si eu care credeam ca progresistii practica aceasta arta intunecata a mintii :)

      Tomasz take the red pill man !
      • -8 (12 voturi)    
       Absolut (Luni, 17 august 2020, 12:35)

       Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui petre20

       Cine refuza sa folosesca armele adversarului pierde. A la guerre comme a la guerre.

       https://www.youtube.com/watch?v=GGunRKWtWBs
       • +8 (16 voturi)    
        Dughin e ideologul vostru (Luni, 17 august 2020, 13:23)

        canavaro [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

        Acelasi mesaj de ura impotriva Occidentului "decadent", impotriva tolerantei, impotriva democratiei liberale.
        • -6 (8 voturi)    
         L-ai vazut pe Dugin si te-ai speriat (Luni, 17 august 2020, 14:49)

         Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui canavaro

         Ce conteaza ca nu face decat sa ii citeze pe Durkheim si Wittgenstein. Aia ai cui ideologi sunt?
         • +6 (8 voturi)    
          Logica ta scartaie (Luni, 17 august 2020, 17:35)

          canavaro [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

          Si Inchizitia il invoca pe Dumnezeu. Putin trebuie sa-si gaseasca alti postaci mai priceputi.
          • -5 (5 voturi)    
           Logica ta e la pamant (Luni, 17 august 2020, 18:35)

           Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui canavaro

           Daca Dughin ii invoca incorect pe gandidorii post-moderni, demonstreaza.
           • +5 (5 voturi)    
            Esti departe... (Luni, 17 august 2020, 19:48)

            canavaro [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

            Dughin minte si cand spune adevarul. Esti liber sa crezi propaganda rusa.
            • -3 (3 voturi)    
             Asemenea (Marţi, 18 august 2020, 2:25)

             Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui canavaro

             Netflix minte si cand spune povesti inventate. Esti liber sa ii crezi.
      • +4 (4 voturi)    
       ce-s ăia progresiști (Luni, 17 august 2020, 23:27)

       zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui petre20

       Cine-s progresiștii ăștia
   • +2 (10 voturi)    
    Iisus a propovaduit iubirea (Luni, 17 august 2020, 13:21)

    canavaro [utilizator] i-a raspuns lui barc

    Astia sunt mesagerii urii. Ei sunt anticrestini.
 • -22 (68 voturi)    
  Hotnews cenzureaza comentarii? (Duminică, 16 august 2020, 12:48)

  RonaldDTrump [utilizator]

  Oare de ce Hotnews nu publica comentariile?

  O sa mai scriu o data. Autorul de mai sus sa se rezume la articolele leninist trotkiste care le face pentru Vice.

  Nu vrem politicieni gay, vrem politicieni competenti. Progresism egal marxism.

  Respect Poloniei pentru alegerea unui presedinte conservator!

  https://www.bitchute.com/video/7TuRxPniaaz4/
  • -20 (42 voturi)    
   Perfect argumentul tău ! (Duminică, 16 august 2020, 17:43)

   Observatory [utilizator] i-a raspuns lui RonaldDTrump

   Felicitări ! Din păcate pe acest site este un comentariu care nu poate fi înțeles : auditoriul este pro-marxist, pro stânga , pro PSD , pro globalism ( am scris corect ? )
   Altfel, cum răspunzi la întrebarea : De ce poporul viteaza comunismul din ....1947 ?

   Am apreciat intervenția și comentariul tău !
  • +4 (4 voturi)    
   de ce vorbești la plural ? (Luni, 17 august 2020, 23:28)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui RonaldDTrump

   Vorbește pentru tine.
 • -17 (57 voturi)    
  Filme pe linia corectitudinii politice (Duminică, 16 august 2020, 12:55)

  Dan Mihalache1 [anonim]

  Această prezentare mă scutește de a mai vedea serialul și mulțumesc pe această cale domnului Răzvan Băltărețu. Pe de altă parte, problema cu homosexualii din filme și seriale e deja umflată cu pompa până peste poate. Am văzut recent pe Netflix trei seriale spaniole - două foarte bune și unul prost:„Fabrica de bani”, „Elita” și „Toy Boy”. În toate există homosexuali. Spaniolii sunt pe linia stângii psihiatrice americane și europene!? Sau e numai cerința Netflix, care se teme de cenzura/boicotul aceleiași stângi. Hai să fim serioși: câți HGBT sunt pe planetă? Nu cred că sunt o masă critică. Pentru că, dacă natura voia să piardă specia umană o făcea pe toată HGBT! Vor corifeii marxismului cultural ca societatea să fie tolerantă, înțelegătoare cu mioritățile de orice fel? Foarte bine! Dar a o face cu anasâna nu le va aduce succesul. Bieții oameni din HGBT nu vor fi priviți cu mai multă simpatie, iar filmele care ți-i bagă în ochi vor avea un efect contrar. În Istorie, aceștia au fost când tolerați, când respinși și oprimați, când iarăși tolerați. Totuși, dragoste cu de-a sila nu se poate - e hărțuire, abuz, viol, trei cuvinte la modă printre corecții politic. Apropo, și heterosexualii au drepturi!
 • -25 (53 voturi)    
  Nu asta e cultura predominanta in lume (Duminică, 16 august 2020, 14:04)

  Sparafucile [utilizator]

  Ci alta: cultura DESTRABALARII. De ce? Fiindca omenirea traieste din ce in ce mai usor, procurarea hranei nu mai e o problema in lume si de aceea omenirea isi doreste senzatii tari si adrenalina. De aceea se fac eforturi disperate pentru acceptarea pedofiliei, zoofiliei si necrofiliei.
 • +28 (64 voturi)    
  Excelent film (Duminică, 16 august 2020, 16:25)

  mariancristescu77 [utilizator]

  Bun filmul. Se vede din comentariile celor cu spume la gura ce il infiereaza ca e foarte relevant pentru societatea moderna. Trebuie spus ca lansarea filmului a fost amanata pana anul asta, deoarece primarul din Gdansk a fost asasinat de un ticnit ca cel din film. Idioteniile de pe internet, ca miscarea conspirationista QAnon, incurajeaza crima si cultul mortii de factura legionara.
  • -14 (44 voturi)    
   Cultul mortii (Duminică, 16 august 2020, 18:23)

   Beta Alfa [utilizator] i-a raspuns lui mariancristescu77

   Hodoronc-tronc dati in legionari :-) Marginiti-va la subiecte pe care le cunoasteti nu la traditionalii "oameni rai" ai "extremei drepte"
   • +6 (14 voturi)    
    Hop si aparatorii legionarilor (Luni, 17 august 2020, 13:26)

    canavaro [utilizator] i-a raspuns lui Beta Alfa

    Frumoasa companie, trolli putinisti, fan clubul Trump si nostalgicii legionari.
 • +12 (60 voturi)    
  Tomasz traieste printre noi (Duminică, 16 august 2020, 17:55)

  zanax [utilizator]

  Tomasz Giemza e trollul care uraste elitele. E radicalizatul de pe Facebook. E cel care denunta sorosismul, progresismul, ecologismul. E cel care uraste diversitatea, imigrantii, LGBT.

  E cel care traieste din hate speech, din conspiratii, din scandaluri permanente. E cel care plange dupa albii care sunt "genocidati", dupa civilizatia occidentala distrusa de "neomarxistii birocrati din UE", e cel pentru care patriotismul inseamna sa-i urasti pe cei differiti de tine.

  In viata reala insa Tomasz e un incel care uraste femeile pentru ca n-a avut vreodat o relatie cu vreuna. Respins fiind a gasit scuza perfecta care-l deresponsabilizeaza: feminismul care a "stricat" femeile.

  Tomasz e trollul care mai presus de toate se uraste pe sine si transfera ura impotriva celorlalti intr-un suprem gest de lasitate si de neasumare a responsabilitatii pentru propria sa viata.
  • -14 (30 voturi)    
   Tomasz iti raspunde (Duminică, 16 august 2020, 20:13)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui zanax

   "Even the elites and their globohomo lackeys cannot hate more than the common man."

   https://www.youtube.com/watch?v=7zY4D-MZ9SA
  • +13 (31 voturi)    
   foarte corect (Luni, 17 august 2020, 8:30)

   petre20 [utilizator] i-a raspuns lui zanax

   dar mai simplu spus: conservatorismul contemporan american este cultura urii, este cel care l-a nasit pe Trump din strafundurile haotice ale ideologiei sale anti-stiintifice si reactionare.

   Toate comentariile contra nu sunt decat manifestarea a ceea ce expertii numesc white grievance, neadaptarea la lumea moderna care nu se mai potriveste cu utopia ideologica in care au fost crescuti, lumea nu mai e alba, nu mai crede in crestinism si e multiculturala, ceea ce e complet inacceptabil pentru ei.

   De unde si valul de ura, demonizarea unor acari pauni si permanentul whining about everything.
   • -6 (12 voturi)    
    Ce mai urmeaza, internarea in azil? (Luni, 17 august 2020, 12:43)

    Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui petre20

    Inafara de a patologiza o caracteristica umana esentiala pentru supravietuirea darwinista, mai puteti si altceva?
    • +6 (14 voturi)    
     Stii ca si nazistii erau social darwinisti (Luni, 17 august 2020, 13:28)

     canavaro [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

     Radacinile nu se uit, alt-right isi recupereaza trecutul.
     • -6 (6 voturi)    
      Iata aparatorii stiintei (Luni, 17 august 2020, 14:51)

      Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui canavaro

      Darwinismul opereaza pana ajunge la creier, de acolo se aplica religia iubirii. Ereticii in lagar.
      • +5 (7 voturi)    
       Confunzi stiinta cu pseudo-stiinta (Luni, 17 august 2020, 17:38)

       canavaro [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

       Intreaga ta ideologie se bazeaza pe un fals, superioritatea rasiala. Ai o fixatie cu lagarul, poti sa te internezi singur daca iti place atat de mult. Victimizarea ta e ridicola.
       • -4 (6 voturi)    
        Avem de a face cu un analfabet functional (Luni, 17 august 2020, 18:26)

        Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui canavaro

        Unde am scris eu ceva de superioritate rasiala? Am scris ca ura e o emotie, la fel ca iubirea - doua fatete ale aceleiasi monede. Sa privilegiezi una fata de alta e religie, nu stiinta.
        • +4 (6 voturi)    
         A ucide, a trai, ura iubirea (Luni, 17 august 2020, 19:52)

         canavaro [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

         Totuna. Efectul terminal al propagandei este anihilarea completa a judecatii critice.
         • -4 (4 voturi)    
          2+2=5 (Marţi, 18 august 2020, 2:20)

          Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui canavaro

          https://www.popularmechanics.com/science/math/a33547137/why-some-people-think-2-plus-2-equals-5/
 • +20 (46 voturi)    
  prea bun (Duminică, 16 august 2020, 18:08)

  Ademordna [utilizator]

  Filmul e bun, e prea bun. E profesionist filmat, actorii duduie de talent.
  E un pic prea condensat, prea multe face acest pusti. Trebuie privit ca o fresca de societate, nu o analiza de caracter.
  Ar fi trebuit sa-mi placa dar nu mi-a placut. Nu m-am ridicat eu la inaltimea lui. Ce spune despre noi e prea trist, alarmant, deprimant. Nu vreau sa cred, in ciuda dovezilor din stirile zilnice.
  • +13 (25 voturi)    
   poate (Duminică, 16 august 2020, 20:42)

   toro [utilizator] i-a raspuns lui Ademordna

   Poate esti mai inteligenta decat crezi :)
 • +3 (15 voturi)    
  Ce s-au mai buricat trolii (Duminică, 16 august 2020, 19:15)

  Savitar [utilizator]

  Mazeta, uita-te la film si ia lectii!!!
 • -9 (39 voturi)    
  O întrebare simplă: (Duminică, 16 august 2020, 21:56)

  Upstanding [utilizator]

  De ce treaba asta cu “hate” funcționează numai intr-un singur sens?
  De ce atunci când e vorba despre atacurile împotriva celor care nu agrează cu LGBT... (și sunt tare multe și vehemente), nu mai e vorba de ură?
  • -17 (31 voturi)    
   Perfecta dreptate : (Duminică, 16 august 2020, 23:38)

   Observatory [utilizator] i-a raspuns lui Upstanding

   pai lucrează numai intr-un sens . Așa vor comunistii/ socialiștii / gloabe listii, e sunt “ educați de Ceashka cel analfabet și bâlbâit , și actual, de tovarășul Soros ( nu este grec! Evreu care scuipa și in Israel )
   Spălături pe creier este învățătura ? A la Lenin și Mao ?!?
  • +13 (27 voturi)    
   minim (Luni, 17 august 2020, 8:46)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui Upstanding

   Pentru ca nu-ti cere nimeni sa "agreezi" cu LGBTQ, sa-i inviti la tine acasa si sa te tii de mana cu ei. Tot ce ti se cere este sa-i lasi sa respire, sa le recunosti aceleasi drepturi minime pe care le ai si le vrei si pentru tine.
   Cum ar fi sa vina cineva si sa zica?: astia care posteaza cu upstanding nu mai au voie sa se casatoreasca, trebuie sa faca puscarie daca se manifesta in public etc.
   • -6 (10 voturi)    
    Ma faci sa zâmbesc..... a jale... (Luni, 17 august 2020, 17:54)

    Upstanding [utilizator] i-a raspuns lui Ademordna

    Dacă ți se pare că “minoritatea” LGBT nu poate sa respire și aderenții ei nu au drepturi, cred că ai o problema de Percepție, sa zicem.
    Sau, lasă-ma sa spun altfel: crezi ca paradele LGBT (urmărește doar manifestările de la paradele din 2019 Londra și New York) sunt numai niște manifestări ale unei biete minorități persecutate și oropsite, lipsite de apărare și reprezentare socială și politica? Oare legile educației, din statele europene, care sunt impregnate de doctrina LGBT sunt pt apărarea sau promovarea LGBT? Răspunsul e simplu: nu este vorba de promovare, cu atât mai puțin de apărare. Ci se dorește o impunere la nivel macro a “valorilor” LGBT
    • +4 (6 voturi)    
     Fugi in Rusia (Luni, 17 august 2020, 19:53)

     canavaro [utilizator] i-a raspuns lui Upstanding

     Acolo e prietenul Dughin si Putin care te apara de LGBT.
     • -4 (6 voturi)    
      da... (Luni, 17 august 2020, 23:24)

      Upstanding [utilizator] i-a raspuns lui canavaro

      din pacate ignoranta este mediul perfect propagarii tuturor aberatiilor sociale.Trist este ca noi, romanii, care am suferit 45 de ani sub comunism si "ne-am bucurat" din plin de beneficiile noii oranduiri, am uitat cel mai repede... Istoria se repeta iar si iar.
      Cine este cel care a spus ca diferenta dintre sexe este principala piedica in realizarea visului socialist si a egalitarismului? Cine a spus ca doar atunci cand conceptul de familie va fi scos din mintea oamenilor, socialismul va putea crea omul nou. Raspuns: Karl Marx!
      Deci cine imbratiseaza comunismul?!
  • +7 (13 voturi)    
   Viceversa (Luni, 17 august 2020, 13:31)

   canavaro [utilizator] i-a raspuns lui Upstanding

   Cand combati hate speech aperi niste valor sociale precum toleranta, drepturile individuale, caracteristici fundamentale ale democratiei liberale.

   Cand contribui la discursul urii erodezi fundamentele democratiei.
 • -14 (34 voturi)    
  Netflix e o platforma de extrema stanga... (Duminică, 16 august 2020, 22:56)

  filosoful.roman [utilizator]

  Si de politically correctness. Toate filmele au o pronuntata nuanta ,,progresista”, sunt promovati LGBT-stii, feminismul, diverse minoritati care mai de care mai dubioase.

  Distorsionarea adevarului merge si mai departe: idei de bun simt, conservatoare, sunt prezentate ca fiind de extrema dreapta, in timp ce idei de extrema stanga sunt prezentate ca fiind ,,normale”.

  Inclusiv istoria este falsificata in unele filme. Spre exemplu, a aparut acum vreo 2 ani un film cu razboiul din Troia in care Ahile e negru! In conditiile in care vechii greci nu aveau nimic de-a face cu negrii.

  Deci cine isi face cont pe Netfix da si niste bani aiurea si ,,beneficiaza” si de o spalare pe creier de toata frumusetea.
  • +13 (29 voturi)    
   Political correct (Luni, 17 august 2020, 9:13)

   cuculea [utilizator] i-a raspuns lui filosoful.roman

   spune tu cum Netflix trebuie sa faca filme care sa fie corecte politic. Fara gay, fara negri, fara mexicani si eventual fara femei? Aprobat direct de la comitetul de morala publica condus de partid. Nu-ti place nu te uiti, nu mai incerca sa ne explici tu cum un regizor sau companie privata trebuie sa faca filme care sa nu te ofenseze, snowflake.
   • -6 (14 voturi)    
    te faci (Luni, 17 august 2020, 13:15)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui cuculea

    ca nu intelegi?
    dupa tine istoria trebuie rescrisa de fatarnici si mincinosi?care ar fi motivul pt care ahile a devenit negru?
    • +7 (9 voturi)    
     OMG (Luni, 17 august 2020, 17:51)

     canavaro [utilizator] i-a raspuns lui Point

     Un negru in rolul lui Ahile :)
     In primul rand Ahile e un personaj mitologic, o creatie a imaginatiei si un artist are libertatea de creatie sa si-l imagineze cum doreste. Pana acum a fost alb, nu crapa lumea daca o data e negru.

     Ce conteaza cum e atat timp cat interpreteaza rolul bine. Dar nu asta te deranjeaza, ci ca e negru. Nu te deranjeaza ca sute de ani rolurile feminine din teatru au fost interpretate de barbati sau ca traditional rolurile negrilor au fost jucate de albi.

     Lawrence Olivier l-a interperetat pe Othelo, asta nu te derannjeaza, doar cand apar negri prin filme incepe apocalipsa.

     Traditional femeile erau considerate inferioare si nu aveau voie pe scena, asa ca rolurile erau jucate de barbati, iar pana de curand fenomenul whitewashing a fost unul raspandit. Astea nu ti se par anormale, ci ca Ahile a fost jucat si de un negru.
     • -1 (1 vot)    
      Lumea nu începe cu... cine vrei tu (Vineri, 28 august 2020, 16:53)

      Dan Mihalache1 [anonim] i-a raspuns lui canavaro

      Ahile - fiul zeiței Thetis și al muritorului Peleus - eroul grec nu avea părinți negri. Grecii nu erau și nu sunt negri. Miturile nu se modifică după „imaginația” unui artist, că de-aia sunt mituri! Pe vremea lui Shakespeare nu existau actor negri. Ai scris mult și prost. Nu convingi pe nimeni!
      • 0 (0 voturi)    
       Lawrence Olivier traia in vremea lui Shakespeare? (Duminică, 20 septembrie 2020, 14:33)

       Dan B [anonim] i-a raspuns lui Dan Mihalache1

       Poate ca nu existau prea multi negri in Anglia in vremea lui Shakespeare, dar cu siguranta existau in 1965. Daca e sa vorbim de vremea lui Shakespeare, rolurile feminine erau interpretate de barbati sau copii, si asta nu era din cauza ca nu existau femei in Anglia.

       PS: Oare chiar e filmul asta in care Ahile e negru primul in film in care Ahile nu arata a grec? Sau de fapt filmul asta te deranjeaza mai mult decat celelalte pentru ca Ahile nu seamana deloc cu tine?
 • +21 (29 voturi)    
  De actualitate (Duminică, 16 august 2020, 23:29)

  Mirobo [utilizator]

  Nu e nimeni ferit de pericolul expunerii mediatice in mod deosebit pe retele de socializare.Nu te obliga nimeni sa ai cont.Dar daca optezi să ai ,e o responsabilitate mare la ce postezi,cui si mai ales ce scrii.
  • +16 (24 voturi)    
   awareness (Luni, 17 august 2020, 8:48)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui Mirobo

   Nu e numai despre responsibilitate individuala ci mai ales despre a intelege riscurile si abuzurile posibile.
 • +4 (18 voturi)    
  Dusmanii societatii deschise (Luni, 17 august 2020, 13:34)

  canavaro [utilizator]

  Nu le convine filmul, nu le place toleranta, ei vor o lume ca Rusia lui Putin unde indezirabilii social sunt bagati la inchisoare. Mai nou si in Polonia.
 • -4 (10 voturi)    
  Cel mai probabil (Luni, 17 august 2020, 20:47)

  wintershadow [utilizator]

  O propaganda nerusinata pentru (non)valorile societatii deschise (undeva in spate jos): indecenta lgbt, intoleranta pentru cei cu alte opinii, ateismul, imigratia ilegala necontrolata, stergerea istoriei, relativizarea oricarei valori si a meritocratiei, inventarea a n-spe feluri de minoritati "discriminate".
 • +2 (8 voturi)    
  Triggered (Marţi, 18 august 2020, 8:09)

  banuk [utilizator]

  ...filmul asta i-a lovit la ficat pe extremisti :)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by