Lungmetrajul ''1917'', în regia lui Sam Mendes, a câştigat trofeul BAFTA la categoria "cel mai bun film" duminică seară, la Londra, în cadrul celei de-a 73-a ediţii a galei organizate de British Academy of Film and Television Arts, potrivit EFE.

filmul 1917Foto: Screenshot via Youtube

Celelalte pelicule nominalizate la această categorie au fost "The Irishman", "Joker", "One Upon a Time... in Hollywood" şi "Parasite".

''1917'', dedicat Primului Război Mondial, a fost marele câştigător al galei BAFTA din acest an, după ce a obţinut şapte trofee în categoriile: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun film britanic, cel mai bun sunet, cea mai bună imagine, cea mai bună scenografie şi cele mai bune efecte vizuale, potrivit Agerpres.

„1917” sau „1917: Speranță și moarte”, după cum e cunoscut în România, a debutat oficial la noi pe 24 ianuarie. Înainte de-asta a cules mai toate laudele pe care le putea culege în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și alte țări din Europa. Acțiunea e în Primul Război Mondial într-o zi oarecum optimistă: pe 6 aprilie, Statele Unite ale Americii au intrat, oficial, în cel mai mare război pe care lumea l-a cunoscut. Despre asta nu se pomenește în film, e doar un fapt istoric.