Producătorul Barbara Broccoli a declarat pentru Variety că James Bond poate să aibă orice culoare, doar că va rămâne bărbat, notează BBC, preluat de Mediafax.

Sean Connery în rolul James BondFoto: Breaking Geek

Cea care produce seria de pelicule dedicate personajului James Bond, Barbara Broccoli, s-a arătat fermă cu privire la o eventuală schimbare a sexului pe care îl are celebrul agent secret după ce actorul Daniel Craig va înceta să mai joace rolul principal.

Pelicula ”No Time To Die”, ultima în care rolul lui Bond este interpretat de Craig, va fi lansată în luna aprilie. Producătorii nu au anunțat cine va prelua rolul pentru următoarele filme din serie.

"Cred că o să fie nevoie să creem noi personaje feminine, personaje puternice”, a arătat Broccoli.

"Nu mă prea interesează să luăm un rol masculin și să punem o femeie să îl joace. Cred că femeile sunt mult mai interesante decât atât”, a explicat producătorul.

Lashana Lynch interpretează un agent 00 în următorul film din serie. Apariția personajului în clip-ul de prezentare al noii producții a dat ocazia zvonurilor că Bond însuși ar putea fi femeie în viitorul apropiat.

Broccoli coordonează producțiile din seria James Bond împreună cu fratele său vitreg, Michael G Wilson.

De-a lungul timpului șapte actori au jucat rolul lui Bond, Sean Connery (1962–1967, 1971, 1983), David Niven (1967), George Lazenby (1969), Roger Moore (1972–1985), Timothy Dalton (1986–1994), Pierce Brosnan (1994–2004) și Daniel Craig (din 2005 până în prezent).

James Bond, cu numele de cod 007, este personajul creat de scriitorul Ian Fleming pentru seria de 12 romane publicate în perioada 1953-1966. După moartea scriitorului, mai mulți autori au primit permisiunea de a scrie noi romane în seria dedicată agentului secret.