Warner Bros a anunțat că filmul "Matrix 4" va fi lansat pe 21 mai 2021, în aceeași perioadă în care va apărea pe marile ecrane și "John Wick: Chapter 4/ John Wick 4", în care tot Keanu Reeves va fi protagonist, arată The Hollywood Reporter, potrivit Mediafax.

Neo (The Matrix)Foto: Imdb.com

Warner Bros. a stabilit data lansării filmului "Matrix 4" pe 21 mai 2021. Continuarea "Matrix" va apărea în perioada în care va fi lansat și "John Wick 4/ John Wick: Chapter 4", producție care ajunge în cinematografe în iunie 2021 și în care tot Keanu Reeves va fi protagonist.

Următorul "Matrix" va fi regizat de Lana Wachowski, cocreatoarea seriei. Filmul îi va avea în rolurile principale și pe Yahya Abdul-Mateen II, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris și pe Jada Pinkett Smith.

Lansat în 1999, primul film din franciza "Matrix" aduce în scenă un programator anonim, Thomas A. Anderson, interpretat de Keanu Reeves, care, noaptea, devine Neo, alesul care va salva omenirea. Un mic grup din rezistenţă, condus de Morpheus, jucat de Laurence Fishburne, îl va ajuta în misiunea lui. Împreună, ei vor declanşa o luptă împotriva Matrix-ului şi a teribililor săi agenți.

Filmul scris și regizat de surorile Lilly și Lana Wachowski a marcat revenirea încununată de succes a actorului Keanu Reeves, care, după "Speed", de Jan de Bont, din 1994, se îndepărtase de succesul de odinioară.

Cu această ocazie, cei de la Warner au anunțat și lansarea filmului "Flash", care va apărea pe marile ecrane pe 1 iulie 2022.