ARTmania Festival, în colaborare cu Caravana TIFF și cu Lună Plină Internațional Film Festival deschid seria evenimentelor alternative ce vor avea loc în perioada 26 - 27 iulie 2019, cu proiecții gratuite de filme premiate internațional.

ARTmania FestivalFoto: Poster

Cinefilii vor putea viziona în fiecare zi de festival o serie de filme special selectate pentru a se potrivi cu profilul festivalului. Acestea vor fi proiectate în Galeria Habitus din Piața Mică, între orele 11:00 – 18:00, unde ARTmaniacii vor avea acces gratuit în baza brățării de festival, în limita locurilor disponibile.

Iubitorii de lucrări cinematografice vor avea ocazia să urmărească:

Generația Woodstock

Documentarul reia povestea celor 3 zile care aveau să schimbe modul în care o întreagă generație avea să abordeze muzica, artele, dar și politica și drepturile sociale. Într-o perioadă în care festivalurile în aer liber erau o raritate, patru tineri antreprenori, doi din lumea business și doi hippies, decid să organizeze un eveniment ale cărui șanse de succes erau minime. Deși reușesc să termine construcția scenei doar cu puțin înainte ca Jimi Hendrix să-și înceapă concertul, organizatorii reușesc să creeze ceva mult mai mare decât și-au imaginat vreodată: un curent ce avea să influențeze America și lumea întreagă, ani la rând.

R. Barack Goodman

Cu: Stephen Stills, Joan Baez, Richie Havens

Parking

Filmul, inspirat de bestseller-ul „Apropierea”, spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și care se angajează paznic de noapte într-un parc auto condus de Rafael (Luis Bermejo). Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopții de San Juan (Noaptea de Sânziene), când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta), chitaristă într-o trupă de jazz.

R. Tudor Giurgiu | România, 110’

Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu

Leto / O vară rock’n’roll

Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, filmul vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii '80, Viktor Toi (Teo Yoo), realizând astfel un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul acelor ani.

R. Kirill Serebrennikov | Rusia, Franța, 126'

Cu: Teo Yoo, Roman Bilyk, Irina Starshenbaum

Rocker

Filmul spune povestea lui Victor, un rocker ajuns la 40 ani, mereu gata să facă orice pentru fiul său, liderul unei tupe de rock și dependent de droguri. În tot acest timp, Victor încearcă să-şi refacă viaţa şi familia, însă parcă totul merge anapoda. Poate că singurul lucru care-i mai este la îndemână e chiar muzica rock.

R. Marian Crișan | România, 91'

Cu: Dan Chiorean, Alin State, Crina Semciuc, Răzvan Corneci, Alexandru Aron, Ofelia Popii

Arctic

Filmul ilustrează povestea unui bărbat, singur printre gheţurile arctice, care este pe punctul de a fi salvat, după o lungă aşteptare. Însă, un tragic accident sabotează operaţiunea. Eroul trebuie să decidă dacă va rămâne în relativa siguranţă a taberei sale improvizate sau va încerca să se salveze pornind într-o cursă mortală prin necunoscutul îngheţat.

R. Joe Penna | Islanda, 97'

Cu: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradôttir

În cadrul sesiunilor de vizionare, ARTmaniacii vor avea, de asemenea, ocazia să asiste la o proiecție specială a filmului „FRAMED”, oferită de Lună Plină Internațional Film Festival: „Framed” („În cadru”) este un film “Fără reguli. Fără cenzură. O dată pe an, carnagiul devine viral pe internet.”

R. Marc Martínez, Spania, 2017, 80'

Cu: Joe Manjón, Alex Maruny, Julia Molins, Enric Auquer, Pep Sais

Vinil Mania, Târg de viniluri pentru pasionați și colecționari

ARTmania Festival și East European Music Conference, cu sprijinul revistei Sunete și al Vinilarium (organizatorul unei serii naționale de acțiuni dedicate exclusiv muzicii pe disc de vinil), invită festivalierii și publicul larg la „Vinil Mania Sibiu 2019”, un eveniment dedicat pasionaților și colecționarilor de discuri de vinil.

Târgul de discuri de vinil va avea loc vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie (între orele 11:00 – 19:00) și propune vizitatorilor peste 800 de discuri de vinil din toate genurile - de la blues la punk, disco și pop și de la rock la jazz, soul și funk, hip-hop, rock psihedelic sau heavy metal.

„Vinil Mania”, eveniment cu intrare liberă, va avea loc în spațiul Habitus din Sibiu (Piața Mică nr. 4). În cadrul acestuia, pasionații de muzică vor putea proba discurile de care sunt interesați, înainte de cumpărare, la unui pick-up conectat la o pereche de căști profesionale.

De asemenea, la târgul de viniluri sunt așteptați și colecționari care își doresc să facă schimburi (între ei sau cu expozantul Vinilarium).

Abonamente pentru ediția 2019 a Festivalului ARTmania mai sunt disponibile în număr limitat pe www.artmaniafestival.ro la prețul de 360 de lei/ buc.