Un număr de 347 de lungmetraje sunt eligibile pentru a concura la categoria „cel mai bun film” a premiilor Oscar 2019 şi pentru alte trofee ale Academiei Americane.

Premiile OscarFoto: oscar.go.com

Potrivit news.ro, numărul a fost anunţat marţi de AMPAS şi cuprinde titluri produse de marile studiouri, dar şi independente, lungmetraje de ficţiune şi documentare.

Un lungmetraj se califică dacă are o durată de peste 40 de minute, este prezentat în cinematografe pe peliculă de 35 sau 70 mm sau în format digital şi trebuie să ruleze în regiunea Los Angeles până pe 31 decembrie timp de şapte zile consecutiv.

Numărul filmelor calificate anul acesta este uşor mai mare decât în trecut. În 2017 au fost eligibile 347 de lungmetraje.

Membrii Academiei au primit „Reminder List of Productions Eligible for the 91st Academy Awards”, în care sunt incluse filme ca „Aquaman”, cu Jason Momoa, documentarul „Amazing Grace” despre Aretha Franklin, „BlackKklansman”, de Spike Lee, „Bohemian Rhapsody”, cu Rami Malek, drama biografică „Dovlatov” şi „Todos lo saben”, de Asghar Farhadi.

Nominalizările pentru cea de-a 91-a gală a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 22 ianuarie, iar gala de decernare a lor va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood.