A treia ediţie a Bucharest Art Film Festival (BAFF) va avea loc în perioada 10-12 decembrie, la galeria Halucinarium, informeaza news.ro.

Bucharest Art Film Festival 2018Foto: Poster

Festivalul va debuta, luni, cu povestea unuia dintre cei mai prolifici falsificatori de artă din istoria Americii, Mark Landis. „Falsificatorul/ Art and Craft” (r. Sam Cullman, Jennifer Grausman, Mark Becker) prezintă un personaj carismatic şi complex care, pentru mai bine de 30 de ani, a reuşit să păcălească curatori cu falsurile sale ce imitau opere din secolul XV până la capodopere semnate de Picasso.

Marţi, va fi prezentat Rijksmuseum din Amsterdam, unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume, care printre numeroase capodopere adăposteşte cele mai cunoscute opere semnate de Rembrandt şi Vermeer. În spatele procesului de renovare se derulează bătălii interne între directorul muzeului, curatori, politicieni, arhitecţi şi designeri care sunt filmate pe parcursul a mai mult de 10 ani şi generează un final surprinzător. Filmul este regizat de Oeke Hoogendijk.

Festivalul se va încheia miercuri, cu filmul „Pădurea”, o coproducţie sârbo-română ce descrie mărirea şi decăderea socialismului din România şi Iugoslavia din perspectiva criticului de artă Radu Bogdan şi a obsesiei sale pentru tabloul „Crângul desfrunzit”. Pelicula a fost premiat la festivalul Visions du Reel, la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo şi de Uniunea Cineaştilor din România.

Programul fiecărei zile începe la ora 19.00. Intrarea la proiecţii este liberă, în limita locurilor disponibile.

BAFF este organizat de asociaţia Docuart.