"Caisă", semnat de regizorul Alexandru Mavrodineanu, tocmai a câștigat premiul pentru cel mai bun film din "Competiția România" din cadrul Festivalului Astra Sibiu, ediția 2018. Filmul este unul tulburător, prezentând o realitate crudă, balcanică pe alocuri. "Eu sunt copil de exilanți, și de la vârsta de 6 ani până la vârsta de 18 ani petreceam câte doi ani într-un oraș, într-o țară. Plimbările astea m-au marcat cumva." - Alexandru Mavrodineanu

Alexandru MavrodineanuFoto: Hotnews

Fragmente interviu - Alexandru Mavrodineanu:

Eu sunt copil de exilanți, și de la vârsta de 6 ani până la vârsta de 18 ani petreceam câte doi ani într-un oraș, într-o țară. Plimbările astea m-au marcat cumva, pentru că, pe de-o parte, mă adaptez foarte ușor în situații noi, pe de cealaltă parte, nu am avut sentimentul acela de înrădacinare, de aparținere de un loc anume.

Relația pe care o are un mastru cu un discipol se poate declina la relația pe care o are un tată cu un fiu. Și probabil de aici s-a amplificat interesul meu pentru acest subiect al filmului. Simțeam că purtam o povară, dar după premieră și toate proiecțiile de la Astra Film, mă simt mai ușurat, dar și foarte împlinit.

Despre film:

Premiul Docs in Progress Post-Production Award, oferit de Cinelab Romania, mers către Alexandru Mavrodineanu pentru scurt metrajul Caisă, produs de Hai-Hui Entertainment și Alma Film. Proiectul și-a început producția în anul 2013 și se așteaptă să se finalizeze anul următor.

Scurt metrajul urmărește un fost antrenor român de box care după ce a fost abandonat în 2001 de unul dintre boxeurii săi, imediat după ce acesta a devenit Campion Mondial, a promis să nu mai antreneze niciodată. Cu toate acestea, antrenorul cedează după ce îl întâlnește pe Caisă, un tănăr boxeur promițător.

Interviul integral

Sinopsis

Caisă (regia Alexandru Mavrodineanu)

După ce a fost trădat de cel pe care l-a ajutat să devină campion mondial la box, un antrenor veteran se dedică pregătirii unui nou sportiv, Caisă. El trebuie să facă faţă temerilor că va fi, din nou, abandonat.