Cea de-a 90-a gala a premiilor Oscar a inceput la Los Angeles, dupa ce majoritatea vedetelor au prezentat pe covorul rosu cea mai importanta tendinta in moda - activismul - prin insingne cu mesaje care sustin diferite cauze, scrie News.ro. Vedetele nu au adoptat o anumita cromatica a vestimentatiei, cum s-a intamplat la gala premiilor Globurile de Aur din luna ianuarie, cand negru a fost purtat in semn de protest fata de abuzurile si hartuirea sexuala.

Jane Fonda, Lin-Manuel Miranda, Patrick Stewart si Richard Jenkins s-au numarat printre cei care au purtat mesaje legate de campania "Time's Up" si de politica armelor de foc din Statele Unite.

Gala de la Dolby Theatre din Hollywood este prezentata de Jimmy Kimmel, pentru al doilea an consecutiv.

"Anul acesta, cand va auziti numele, nu va ridicati imediat...", a facut Kimmel referire la scandalul #MeToo. "Oscar este cel mai iubit si respectat barbat de la Hollywood. Uitati-va la el: isi tine mainile unde trebuie, e cuminte si nu are penis".

El a vorbit despre producatorul Harvey Weinstein si a facut apel la incheierea abuzurilor de orice fel din toate industriile. "Anul acesta este despre optimism", a mai afirmat Kimmel.

Sosirea vedetelor pe covorul rosu a putut fi vizionata live pe Facebook, pe Oscars.com si ABCNews.com.

Gala premiilor Oscar este difuzata in direct, in Romania, de Digi 24 si Digi Film.