Filmul "Three Billboards outside Ebbing, Missouri", cineastul Guillermo del Toro si actorii Gary Oldman si Frances McDormand sunt favoritii caselor de pariuri Superbet, Fortuna, BetArena si Winner la cele mai importante categorii de premii ce vor fi decernate duminica seara la gala Oscar 2018 - "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun actor in rol principal", respectiv "cea mai buna actrita in rol principal", scrie News.ro.

La categoria "Cel mai bun film", favorit este "Three Billboard outside Ebbing, Missouri", potrivit caselor de pariuri Superbet (cota 1,96), Fortuna (cota 1,90), BetArena (cota 1,65) si Winner (cota 2,00).

Pe cel de-al doilea loc la aceasta categorie, la casele de pariuri mentionate, se situeaza filmul "The Shape of Water", cu cote intre 2,40 si 2,60.

Apoi, pe cel de-al treilea loc in lista filmelor cu cele mai mari sanse de castig la aceasta categorie, se afla "Lady Bird", la Superbet, Fortuna (12,0) si Winner (13,0), "Get Out", la Fortuna (12,0) si Winner (13,0), dar si "The Post", la BetArena (9,00).

Guillermo del Toro este de departe favorit pentru castigarea trofeului "Cel mai bun regizor" la gala Oscar, pentru "The Shape of Water". Casele de pariuri Fortuna, BetArena si Winner i-au atribuit cota de 1,10, iar Superbet i-a acordat cota de 1,15.

Cel de-al doilea favorit la aceasta categorie este Christopher Nolan ("Dunkirk"). Cotele stabilite pentru acesta sunt 7,00 (Superbet), 7,50 (BetArena), 8,00 (Fortuna) si 9,00 (Winner).

La diferenta mare, pe locul trei in randul regizorilor cu cele mai mari sanse sa castige acest trofeu se afla Greta Gerwing, pentru "Lady Bird", potrivit caselor de pariuri Superbet, Fortuna, Winner, si Steven Spielberg, pentru "The Post", potrivit casei de pariuri BetArena.

La categoria "Cel mai bun actor intr-un rol principal", favoritul pentru castigarea trofeului este Gary Oldman, pentru interpretarea din "Darkest Hour", potrivit caselor de pariuri Superbet, Fortuna (1,05), BetArena (1,03) si Winner (1,04).

Pe cel de-al doilea loc in lista favoritilor se situeaza, la diferenta mare, Timothee Chalamet ("Call Me By Your Name"), potrivit caselor de pariuri Superbet (15,00), Fortuna (17,00) si Winner (18,00), Tom Hanks, potrivit BetArena (15,0), dar si Daniel Kaluuya ("Get Out"), potrivit casei Winner (18,00).

Potrivit celor patru case de pariuri, Frances McDormand este de departe favorita pentru castigarea trofeului la categoria "Cea mai buna actrita intr-un rol principal", pentru performanta ei din "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri". Actrita are cote cuprinse intre 1,05 si 1,07.

Saoirse Ronan ("Lady Bird"), este a doua favorita la castigarea acestui premiu, insa, la diferenta mare, casele de pariuri stabilindu-i cote cuprinse intre 10,00 si 14,00.

Cea de-a 90-a gala a premiilor Oscar va avea loc duminica si va fi gazduita de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel.

Ceremonia, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, va fi difuzata in Romania de Digi24 si Digi Film.