Actorul David Ogden Stiers, cunoscut pentru rolul arogantului maior Charles Emerson Winchester III din serialul M.A.S.H., a murit sambata, la varsta de 75 de ani, scrie News.ro. Stiers a murit la locuinta sa din Newport, din cauza unui cancer al vezicii urinare, potrivit anuntului facut pe Twitter de agentul sau.

Pentru rolul din MASH, el a fost nominalizat de doua ori la Premiul Emmy, in 1981 si 1982 si a avut o atreia nominalizare pentru rolul din miniseria NBC "The First Olympics: Athens 1896" unde l-a interpretat pe William Milligan Sloane, fondatorul Comitetului Olimpic american.

David Stiers si-a imprumutat vocea si unor personaje de desene animate, fiind pe rand Cogsworth din Beauty And The Beast, Dr. Jumba Jookiba din Lilo & Stitch sau guvernatorul Ratcliffe din Pocahontas. De asemenea, a fost narator in numeroase documentare.

In 2009 Stiers si-a asumat public faptul ca era gay spunand ca este foarte mandru de aceasta, intr-o declaratie pentru site-ul Gossip-Boy.com.

"Vreau sa-mi petrec amurgul vietii fiind eu insumi", a explicat el, adaugand ca desi ar fi putut invoca motive nobile pentru dezvaluirea sa, cum ar fi drepturile minoritatii gay, motivul este unul mult mai egoist, spunand ca nu vrea sa-si oblige un eventual partner sa-si traiasca viata alaturi de el intr-o maxima discretie, potrivit Daily Mail.

Stiers a fost si dirijor asociat pentru Newport (Oregon) Symphony Orchestra, dar si dirijor - invitat pentru alte 70 de orchestre.