Echipa de creatie a seriei "Game of Thrones" ("Urzeala Tronurilor"), formata din David Benioff si D.B. Weiss, va fi responsabila de noile filme "Star Wars", potrivit anuntului facut de Lucasfilm, scrieAFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

David Benioff si D.B. Weiss vor scrie si produce noile filme care au o poveste separata de cea a trilogiei Star Wars, care este dezvoltata de Rian Johnson, scenaristul si regizorul peliculei "Star Wars: The Last Jedi".

Acestia vor lucra la acest proiect dupa ce se va incheia sezonul "Game of Thrones", in 2019. "Suntem onorati de oportunitatea care ne-a fost oferita, putin inspaimantati de responsabilitate si foarte nerabdatori sa incepem, de indata ce ultimul sezon din Game of Thrones se va incheia", au afirmat cei doi producatori.

Lucasfilm nu a oferit mai multe detalii in legatura cu numarul filmelor din noua serie si nu a oferit indicii privitor la datele de lansare.

Anuntul a fost intampinat de critici din partea celor nemultumiti de faptul ca universului "Star Wars" ii lipsesc din nou regizorii de sex feminin si cei care sunt parte a minoritatilor etnice. "Inca niciun semn ca vom avea parte vreodata de o galaxie indepartata care sa fie conceputa de o femeie sau de o persoana de culoare", a scris pe Twitter Franklin Leonard, fondatorul "The Black List", o publicatie anuala care cuprinde cele mai populare scenarii inca neproduse de la Hollywood.