Centenarul Filmului Romanesc lansat la Iasi cu proiectia filmului Afacerea Est

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 5 februarie 2018, 8:19

Asociația ARTIS din Iași și Asociația Obștească MIA din Chișinău au lansat sambata la Iasi proiectul Centenarul Filmului Românesc. Harta României Mari va fi trasată de Caravana Filmului Românesc, cu filme special alese de criticul și istoricul de film Bujor T. Rîpeanu, Irina-Margareta Nistor, Ileana Popovici ş.a. Proiectul vizează un traseu istoric: România - Republica Moldova - Cernăuți. In deschiderea evenimentului a fost proiectat filmul Afacerea Est in regia lui Igor Cobileanski.

Potrivit Agerpres, evenimentul a fost deschis cu o conferinta- eveniment ce a avut loc în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași.

La conferință au participat:

Irina-Margareta Nistor - Ambasador cinema

Igor Cobileanski - Manager proiect Republica Moldova, regizorul filmului Afacerea Est

Andrei Giurgia - Manager proiect România

Alexandru Giboi - Director general AGERPRES, co-organizator

prof. univ. dr. Daniel Șandru - Coordonatorul Departamentului Centenar din cadrul PMI, organizator

Radu Botez - Viceprimarul Municipiului Iași, organizator

Constantin Pușcașu - Actor ieșean în filmul Afacerea Est

Daniel Busuioc - Actor ieșean în filmul Afacerea Est

prof. univ. dr. Doru Tompea - Universitatea „Petre Andrei” Iași

Andrei Apreotesei - Managerul Ateneului din Iași, organizator
 
Centenarul Filmului Românesc – 100 de ani, 100 de filme, 100 de oraşe a fost deschis cu proiectia filmului Afacerea Est, primul film din această serie a Caravanei, in prezenta criticului de film Irina-Margareta Nistor, regizorului Igor Cobileanski și actorilor din film: Constantin Pușcașu, Daniel Busuioc.


Inițiat de ARTIS și Asociația Obștească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iași şi Ateneul din Iaşi, Centenarul Filmului Românesc începe la Iași, în orașul care a înregistrat momente importante din cadrul Marii Uniri a României.

Harta României Mari va fi trasată de Caravana Filmului Românesc, cu filme special alese de criticul și istoricul de film Bujor T. Rîpeanu, Irina-Margareta Nistor, Ileana Popovici ş.a.

Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfășurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași (2017-2020).
 
Irina-Margareta Nistor (Ambasador Cinema în cadrul proiectului): „Centenarul și Filmul Românesc, (și: pentru că cea de-a șaptea artă e mai vârstnică la noi), reprezintă o ocazie de a face o călătorie în trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, al unei istorii în imagini, de a vedea și revedea cineaști importanți și de a-i radiografia cu drag, încercând să readucem publicul în sălile de cinema și de a da ghes să fie refăcute cele ignorate, dar pentru care există nostalgii justificate!”


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

114 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri