Participarea românească la Festivalul internațional de film de la Rotterdam (IFFR), care se desfasoara în perioada 24 ianuarie – 4 februarie 2018, este reprezentata de filmele: Pororoca, regia Constantin Popescu (2017, RO/FR), Soldații. Poveste din Ferentari, regia Ivana Mladenovic (2017, RO/RS/BG) și Totul este foarte departe, regia Emanuel Pârvu (2017, RO). Toate filmele vor fi proiectate în premieră în Olanda. Vor avea loc trei proiecții pentru fiecare peliculă (V.O. subtitrare în limba engleză), în competiția oficială a festivalului.

Lung metrajele Pororoca și Soldiers. Story from Ferentari / Soldații. Poveste din Ferentari, vor fi proiectate în secțiunea „Voices 2018“ a festivalului.

Scurt metrajul Everything is Far Away / Totul este foarte departe va fi proiectat în programul „Long Distance“, secțiunea „Voices Short 2018“, în prezența regizorului Emanuel Pârvu și a producătoarei de film Miruna Berescu, directoarea Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul și consultantă a filmului în relația cu festivalurile. Cineaștii români vor contextualiza filmul și vor dialoga cu publicul după proiecțiile din 28 și 29 ianuarie. Jurnalista de film Boglárka Nagy este invitată a festivalului din partea presei române de gen.

Emanuel Pârvu este actor și regizor cunoscut pentru regizarea filmelor Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor (2017), În Puii Mei! (2010) și Meda (2016), iar ca actor pentru Amintiri din epoca de aur (2009), Bacalaureat (2016) și Aniversarea (2017).

„Este o plăcere să revin la FIF Rotterdam, unde am participat în 2016 cu Miruna Berescu – în calitate de producător, reușind să găsim parteneriate de post-producție pentru lung metrajul Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor, foarte benefic cinematografiei românești. Cu sprijinul ICR Bruxelles și grație întâlnirilor ocazionate de FIF Rotterdam cu profesioniști din industria filmului, am reușit sa ducem la bun sfârșit proiectul nostru, distins cu premiul pentru regie și premiul pentru interpretare masculină în cadrul Competiției Oficiale a Festivalului de Film de la Sarajevo“, a declarat regizorul Emanuel Pârvu pentru ICR Bruxelles.