Astra Film Festival, Sibiu pregateste cea de-a XXV-a editie care se va desfasura in perioada 15-21 octombrie 2018 la Sibiu. Pe 5 decembrie 2017, au inceput inscrierile de filme - regizori, producatori si distribuitori de filme din toata lumea isi pot inscrie cele mai recente productii de film documentar cu termen limita pana pe 5 martie 2018. Se asteapta inscrierea filmelor de non-fictiune cu o puternica prezenta a punctului de vedere regizoral, atat in ceea ce priveste forma cat si tema abordata. Calitatile cinematografice cat si onestitatea abordarii subiectului de catre regizor sunt foarte apreciate. Sunt binevenite in special documentarele creative si filmele de autor.

Astra Film Festival 2018Foto: Astra Film

Sectiunile competitionale in care pot fi inscrise filmele sunt: International (documentare creative de lung-metraj din toata lumea), Europa Centrala si de Est (lung-metraje produse in si despre aceasta regiune), Romania (filme care fac o radiografie a societatii romanesti), Student (filme realizate de regizori debutanti in cadrul unor scoli de film sau programe de specialitate) si Shorts (scurt-metraj documentar din toata lumea). Filmele inscrise trebuie sa fie produse dupa 1 ianuarie 2017.

Astra Film Festival este primul si cel mai important festival de cinema documentar din Romania si unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume, recunoscut pentru selectia diversa si inedita de filme, programe tematice, sesiuni de Q&A cu autorii, discutii panel, masterclass-uri, concerte si evenimente pentru industrie. Anual, sute de filme sunt prezentate publicului care poate descoperi astfel unghiuri noi de abordare a realitatii.

Formularul de inscriere poate fi accesat aici: http://www.astrafilm.ro/entry-form.aspx