Harvey Weinstein, unul dintre cei mai influenti producatori de la Hollywood, a fost concediat de conducerea companiei sale, The Weinstein Company, dupa avalansa de acuzatii de hartuire sexuala dezvaluita de o ancheta a New York Times, anunta Reuters.

Harvey WeinsteinFoto: Captura YouTube

Producatorul "Gangs of New York", nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film, sau al "Shakespeare in love", laureat cu prestigiosul premiu in 1999, a fost acuzat de mai multe femei, printre care actritele Ashley Judd si Rose McGowan, ca a incercat sa le maseze, ca le-a fortat sa-l priveasca dezbracat sau ca le-a promis ca le va ajuta in cariera in schimbul unor favoruri sexuale.

Cofondator, alaturi de fratele sau Bob, al caselor de productie Miramax ("Pulp Fiction") si The Weinstein Company, el a primit o multime de premii prestigioase ale celei de-a saptea arte, printre care Cannes si Oscaruri.

Harvey Weinstein este ultima personalitate care cade in ultimii ani din cauza unor scandaluri sexuale in Statele Unite, dupa actorul vedeta Bill Cosby, prezentatorul Fox News Bill O'Reilly si directorul aceleiasi televiziuni conservatoare, Roger Ailes.

Harvey Weinstein, democrat fervent si sustinator al lui Hillary Clinton, este casatorit de 15 ani cu creatoarea de moda Georgina Chapman.