Actorul francez Jean-Louis Trintignant, in varsta de 86 de ani, sufera de cancer, dupa cum a marturisit acesta, intr-un interviul pentru revista Premiere in care mai spune ca viata sa ar fi putut sa se termine in 2003, cand fiica sa a fost ucisa de solistul formatiei rock Noir Desir.

Jean-Louis Trintignant, tanarFoto: Captura YouTube

La finele anilor 1990, cunoscutul actor a inceput o serie de recitaluri poetice cu fiica sa Marie, ucisa in 2003 de prietenul sau Bertrand Cantat, de la Noir Desir.

"Viata mea ar fi putut sa se opreasca in acel moment", a spus el. Dar, la sfaturile prietenilor, a urcat iar pe scena, gasind o "terapie" in teatru si poezie.

Acum, actorul marturiseste ca are cancer.

"Inainte imi era frica de cancer. Acum nu imi mai e, am unul!", a spus acesta.

"Cand semnez autografe (...) semnez 'Jean-Louis Trintignant' si precizez mai jos 'la sfarsitul vietii'", a glumit el, fara a oferi alte detalii legate de boala sa.

In ceea ce priveste teatrul, actorul afirma ca ar fi trebuit sa se opreasca mai demult, dar nu vrea acest lucru. "Momentele cele mai fericite din viata mea au fost cand am lucrat, cand am facut teatru".

Jean-Louis Trintignant a urmat tot timpul o cariera paralela intre cinema si teatru. A jucat alaturi de Brigitte Bardot, in "Si Dumnezeu a creat femeia", al lui Roger Vadim, sau cu Anouk Aimee in "Un barbat si o femeie", intr-o cariera care cuprinde peste 120 de filme.