Michel Franco a fost recompensat, luni, 7 august, cu Trofeul ANONIMUL pentru contributia sa la frumusetea cinematografiei universale, informeaza organizatorii festivalului.

Michel Franco cu Trofeul ANONIMULFoto: Anonimul IFF

"Festivalul ANONIMUL este un festival totalmente diferit, nu am vazut niciodata oameni venind sa vada filme intr-un asemenea loc, cu o asemenea dragoste pentru cinema. Nu stiu daca acest Trofeu poate fi acordat de doua ori, dar ati putea sa mi-l oferiti din nou in 20 de ani, daca fac acelasi gen de filme", a spus Michel Franco, in cadrul Galei de Deschidere ANONIMUL 14.

Gala a fost urmata de proiectia in premiera in Romania a filmului APRIL'S DAUGHTER/ LAS HIJAS DE ABRIL, castigatorul Premiului Juriului Un Certain Regard, la Cannes 2017. Festivalul ANONIMUL ii dedica anul acesta un program special regizorului mexican, Michel Franco, in cadrul caruia vor fi proiectate lungmetrajele: Daniel y Ana/Daniel & Ana – nominalizat la Camera d'or la Cannes 2009, Despues de Lucia/ After Lucia – castigator al Premiului pentru Cel mai bun film – Un Certain Regard, Cannes 2012, Chronic si April's Daughter/Las Hijas de Abril, alaturi de A Los Ojos/Through The Eyes, co-regizat impreuna cu sora lui, Victoria Franco, si de cele doua lungmetraje produse de el: 600 Millas/600 Miles, in regia lui Gabriel Ripstein - Premiul pentru debut la Berlinale 2015 si Desde Alla/From Afar, in regia lui Lorenzo Vigas – castigatorul Leului de Aur la Venetia, in 2015. Regizorul Michel Franco va sustine, joi, 10 august o ampla sesiune de Q&A, dupa proiectia Chronic - recompensat cu Premiul pentru Scenariu la Cannes, 2015.

Ludmila Cvikova, selectorul Competitiei, a prezentat cele sase titluri din Competitia de lungmetraj in cadrul Galei de Deschidere, competitia debutand luni, 7 august, cu Burning Birds, in regia lui Sanjeewa Pushpakumara. Gazda serii a fost actorul Alec Secareanu.

ANONIMUL 14 se desfasoara in perioada 7-13 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.