One World Romania continua pentru al treilea an consecutiv programul de distributie alternativa de documentare creative. Editia a treia Kinedok aduce 16 filme provocatoare produse in tarile participante la program, ce vor fi proiectate in spatii neconventionale, pe tot parcursul anului, in muzee, pub-uri, galerii, biblioteci etc.

Publicul larg din mai multe orase din Romania are sansa de a viziona documentare care nu sunt disponibile in distributia conventionala sau chiar in afara tarii de origine a acestora. KineDok ofera nu numai productii de top, dar si discutii post-proiectii cu regizori, invitati speciali si cineasti. Alaturi de acestia, fiecare proiectie invita participantii la discutii libere, lejere, pe teme de actualitate.

Romania ofera doua documentare multipremiate la festivalurile internationale si apreciate de presa de specialiate. Castigatorul premiului Gopo pentru cel mai bun documentar in 2017 "Doar o rasuflare" prezinta sapte ani din viata familiei Sicrea, cu provocarile si incercarile prin care trec Dobrin, sotia lui, Lia, si cei trei copii ai lor. Dobrin asteapta sa se intample o minune care sa o faca pe fiica lui cea mica sa se ridice din scaunul cu rotile si sa mearga. Parte a campaniei "Salvati marele ecran", "Cinema, Mon Amour" descrie eforturile extraordinare facute pentru a mentine deschise cinematografele vechi din Romania.

Din seria KineDok 2017 fac parte si patru filme din selectiile anterioare ale Festivalului de film documentar si drepturile omului One World Romania, din care amintim: Castigatorul premiului One World Romania 2017, "Un film autist normal" (Republica Ceha, 2016), "FC Roma" (Republica Ceha, 2016), "Regina Tacerii" (Polonia, Germania, 2014) si Liberi (Croatia, 2015).

In perioada 01 aprilie - 31 aprilie au loc 11 de proiectii KineDok powered by One World Romania in 10 orase din tara dupa urmatorul program:

Brasov

11 mai - Un film autist normal - Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania

Comanesti, jud. Bacau

07 aprilie - 17:00 - FC Roma - Centrul 5 - Europe Direct Comanesti

Galati

27 aprilie - 18:00 - Doar o rasuflare - Muzeul de Arta Vizuala Galati - proiectie in prezenta regizoarei Monica Lazurean - Gorgan

Hunedoara

27 aprilie - 19:30 - Plimbare sub clar de luna cu bunicul - CAFR dART

Iasi

04 aprilie - 20:00 - Un film autist normal - MERU

Miercurea Ciuc

06 aprilie - 20:00 - Regina Tacerii - Muzeul Secuiesc al Ciucului

20 aprilie - 20:00 - Liberi - Muzeul Secuiesc al Ciucului

Odorheiu Secuiesc

26 aprilie - 18:00 - Regina Tacerii - Sala Audiovizuala a Bibliotecii Municipiului Odorheiu Secuiesc

Ramnicu Valcea

26 aprilie - 17:00 - Ceata peste rau - Biblioteca Judeteana Valcea "Antim Ivireanul" - Europe Direct Valcea

Resita

29 aprilie - 21:00 - Plimbare sub clar de luna cu bunicul - Universitatea "Eftimie Murgu" - Muzeul Cineastului Amator

Targoviste

07 aprilie - 17:00 - FC Roma - Biblioteca Judeteana "Ion Heliade Radulescu" Dambovita