DaKINO 26 demareaza miercuri, 1 martie 2017, la Cinema PRO, cu proiectia in premiera in Romania a filmului MANCHESTER BY THE SEA, regizat de Kenneth Lonergan, cu Casey Affleck si Michelle Williams in rolurile principale.

DaKINO26Foto: Afis festival

Filmul a primit 6 nominalizari la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun actor in rol principal, Cel mai bun actor intr-un rol secundar si Cea mai buna actrita intr-un rol secundar.

Casey Affleck, fratele celebrului actor si regizor Ben Affleck, a castigat deja un Glob de Aur, un premiu BAFTA si alte numeroase premii si este unul din favoritii in cursa pentru premiul Oscar pentru Cel mai bun actor la Ceremonia care va avea loc in seara de 26 februarie.

Lee Chandler (Casey Affleck) este un tip tacut, singuratic si impulsiv, care este nevoit sa se intoarca acasa, in oraselul Manchester-by-the-Sea, atunci cand fratele sau mai mare moare. Lee este acum tutorele nepotului sau adolescent si trebuie sa faca fata si intalnirii cu trecutul sau lasat in urma.

Competitia de Scurtmetraj numara in acest an 26 de filme, productii internationale si romanesti. Filmele au fost selectate de Ionut Mares, Cristi Marculescu si George Mihalcea.

Competitia de Scurtmetraj va fi prezentata publicului la Sala ARCUB, in serile de joi, 2 martie, vineri, 3 martie si sambata, 4 martie, de la ora 19.00.

Intreaga Competitie de Scurtmetraj va putea fi urmarita intr-o proiectie maraton la Cinema Muzeul Taranului duminica, 5 martie.

Juriul DaKINO 26 este prezidat de actorul Adrian Titieni (Bacalaureat, Fixeur, Ilegitim); alaturi de criticul de film Cristina Corciovescu; programatorul cinematografului Elvire Popesco din Bucuresti, Boglarka Nagy; actrita Andreea Vasile (De ce eu?, Fixeur) si regizorul Andrei Gruzsniczki (QED, Cealalta Irina).

Acestia vor acorda duminica, 5 martie, in cadrul Galei de Premiere: Trofeul DaKINO 26, Premiul pentru regie si Premiul pentru scenariu, precum si Premii speciale ale Juriului.

In cadrul aceleasi Gale, in urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda si Premiul publicului.

Lista completa a filmelor incluse in Competitia de scurtmetraj o puteti gasi la http://dakinofestival.ro/ro .

DaKINO 26 este organizat de Asociatia FAMart si Fundatia DaKINO.