Filmul "Rogue One: O poveste Star Wars/ Rogue One: A Star Wars Story", primul lungmetraj independent desprins din franciza "Razboiul stelelor", i-a incantat pe spectatorii care au asistat la premiera sa mondiala, sambata seara, la Los Angeles, si a generat numeroase mesaje elogioase pe Twitter, informeaza revista Variety, preluata de News.ro.

Premiera mondiala pentru Rogue OneFoto: Captura YouTube

"Forta" (concept fizico-mistic prezent in universul francizei "Star Wars", n.r.) a luat cu asalt Hollywoodul, sambata seara, la premiera mondiala a filmului "Rogue One: A Star Wars Story", produs de studioul Lucasfilm, detinut de grupul Disney.

Filmul, proiectat la Pantages Theatre din Hollywood, a generat la finalul sau aplauze furtunoase in randul spectatorilor. Sentimentul de nerabdare crescuse treptat in randul fanilor pe parcursul ultimilor zile si atinsese cote ridicate, in special dupa amplasarea unei machete uriase a navei cosmice X-Wing in fata cinematografului Pantages din Hollywood.

Pelicula are o durata de 2 ore si 18 minute. Unii dintre spectatori au remarcat actiunea surprinzator de buna a filmului, altii au laudat calitatea deosebita a imaginii, iar altii s-au declarat pe deplin cuceriti de noile personaje introduse in acest "prequel" (film inspirat dintr-un lungmetraj sau o franciza cinematografica, a carui actiune se desfasoara inainte de evenimentele relatate in productia originala, n.r.).

Filmul va intra in cinematografele nord-americane pe 16 decembrie. Reactiile generoase ale spectatorilor dupa proiectia filmului "Rogue One: A Star Wars Story", care va fi proiectat pe piata internationala incepand de miercuri, ofera un sentiment de usurare fanilor din lumea intreaga ai francizei "Razboiul stelelor", care asteptau cu o anumita ingrijorare aceasta pelicula.

"Rogue One" este cel de-al optulea film din universul "Star Wars", insa este primul care se desprinde de firul narativ al precedentelor sapte filme din serie, cu o intriga independenta, plasata cu putin timp inainte de evenimentele relatate in prima pelicula originala ce a deschis franciza "Star Wars" in anul 1977 - desi Darth Vader, Imperiul Galactic si Steaua Mortii raman elemente centrale si in intriga din "Rogue One".

Lungmetrajul spune povestea unui grup de spioni rebeli care incearca sa fure planurile pentru "Steaua Mortii" construita de Imperiul Galactic.

Potrivit previziunilor recente, bazate pe vanzarile de bilete in precomanda, "Rogue One: A Star Wars Story" are mari sanse sa obtina peste 130 de milioane de dolari in weekendul lansarii in Statele Unite.