Scurtmetrajul UP STAIRS este un film experimental de dans care folosește scara ca pretext performativ și simbol al spațiului utilitar/public reactivat şi reinterpretat prin interacțiunea cu corpul, simțurile și filtrele personale. Scurtmetrajul "Up Stairs" va fi lansat pe 25 octombrie, în Control Club din Bucureşti

Compoziția metaforică a filmului urmăreste un traseu de deconstrucție și reconstrucție a spațiului la întâlnirea cu corpul. Scurtmetrajul UP STAIRS aduce astfel o propunere vizuală nouă care vine în întâmpinarea nevoii de a înțelege calitativ diferit spatiul, corpul și relaţia dintre acestea.

Construit din interacţiunile directe a șase performeri din comunitatea dansului cu cinci tipuri de spaţii (scara claustrare, tehnologie, monument, ruină, acaparată de natură), scurtmetrajul UP STAIRS îi surprinde pe Carmen Coţofană, Istvan Teglas, Cristina Lilienfeld, Catrinel Catană, Irina Strungăreanu şi Momo Sanno în relaţii singulare şi specifice cu spaţiile vizate, realizând trasee diverse, pentru a pune în evidenţă modalităţi unice de a reacţiona la mediul arhitectural, construit.

Scurtmetrajul a fost realizat după o idee de Alina Uşurelu şi Irina Marinescu. Alina Uşurelu a mai semnat şi imaginea, alături de Vlad Dumitrescu, şi s-a ocupat şi de realizarea interviurilor, împreună cu Corina Cimpoieru. Editarea a fost făcută de Cristian Vieriu, soundtrack-ul a fost realizat de Florin Ciocan, iar de fotografii s-a ocupat Lavinia Pollak.