Noua productie HBO Europe realizata in Romania, Valea Muta, in regia lui Marian Crisan, va avea premiera pe 23 octombrie, de la ora 20:00 la HBO si HBO GO. Thrillerul este vazut prin ochii a doi adolescenti a caror intalnire clandestina se transforma intr-un cosmar.

Poster Valea Muta Foto: HBO Romania

Noua productie HBO Europe va avea patru episoade si este o adaptare a unui format norvegian, "ᅢyevitne/Eye Witness", iar scenariul miniseriei "Valea Muta" este semnat de Cristian Barna.

Serialul exploreaza relatia dintre doi adolescenti care oscileaza intre prietenie si atractie, in timp ce sunt prinsi intr-o serie de evenimente care ii pun in pericol: devin martorii unor crime comise intr-o padure de langa Brasov.

Filmul se bazeaza pe o abordare realista si lipsita de prejudecati a relatiei dintre doi adolescenti expusi unor intamplari care le vor pune la incercare sentimentele si identitatea. Elementele de thriller se intrepatrund cu cele de drama, pe masura ce investigatia cazului (condusa de Elena Zamfir, procuroare ambitioasa si, in acelasi timp, mama adoptiva a lui Filip) avanseaza, iar relatiile dintre personaje ating puncte sensibile, care se transforma in conflicte greu de gestionat.

In rolurile principale ale noii productii HBO Europe sunt actorii Theodor Soptelea si Vlad Balan, care debuteaza in film, Rodica Lazar ("Orizont", "Carmen"), Emilian Oprea ("De ce eu?", "Autoportretul unei fete cuminti").Din distributie mai fac parte Corneliu Ulici, Alexandra Fasola, Ovidiu Niculescu, Mihai Calin, Alina Berzunteanu, Mihaela Trofimov, Remus Margineanu, Ioan Tiberiu Dobrica.

Regia este semnata de Marian Crisan (Orizont, Rocker, Morgen) iar imaginea,de Tudor Mircea(Comoara, Cand se lasa seara pestre Bucuresti sau metabolism, Rocker).

Au fost lansate doua teasere de 50 de secunde pentru miniseria Valea Muta.