Avanpremiera filmului Drumul Regilor - Transalpina, in regia lui Dumitru Budrala, va avea loc sambata, 30 iulie 2016, de la ora 22:00 in cadrul Festivalului folcloric "Sus pe muntele din Jina", ajuns la cea de-a 46-a editie. Filmul va fi proiectat pe un ecran urias in aer liber intr-un spatiu neconventional, Sesul Jinarilor, iar la proiectie va fi prezent si regizorul Dumitru Budrala.

Dumitru Budrala la filmarile Drumul regilor - TransalpinaFoto: Astra Film

"Drumul Regilor - Transalpina este un film extrem de asteptat de publicul cinefil, iar asta se reflecta in miile de vizionari generate de teaser-ul pe care l-am lansat in urma cu cateva zile in online. Sambata exista aceasta ocazie rara si extraordinara de a viziona in avanpremiera filmul in aer liber in apropierea celui mai pitoresc drum european", a declarat Dumitru Budrala, regizor si director fondator Astra Film Sibiu.

Drumul Regilor - Transalpina, cel mai asteptat film al regizorului sibian, urmeaza sa fie lansat oficial in luna septembrie. Filmul are ca punct de pornire fascinatia de-o viata a regizorului pentru Drumul regilor, unde fantasticul, povestile mitologice si sublimul peisajelor te insotesc la orice pas de-a lungul drumului care serpuieste printre Carpati legand Transilvania de Oltenia. Dumitru Budrala creeaza o experienta audio-vizuala unica, cadrele aeriene care iti taie rasuflarea sunt completate perfect de vocea regizorului care exploreaza incarcatura mitologica a locului din cele mai indepartate timpuri si pana in prezent.

Teaser