Va era dor de continuari? Avem de toate pentru toti. Desene animate, comedie si blockbuster. Oferta de vara. Era cazul sa apara aceste sequel-uri? Daca zeii box-office-ului si producatorii au crezut de cuviinta sa mearga in directia asta, cine suntem noi, muritorii de rand sa criticam? Sa vedem ce minunatii ne vor delecta ochii si mintea in acest weekend.

Finding Dory

"What if I forget you? Would you ever forget me?" (Dory)

Anuntat cu tam-tam-ul specific de la Hollywood, "Finding Dory" ii va incanta pe cei mici. Povestea o are in centrul actiunii pe Dory (Ellen DeGeneres) aflata in cautarea parintilor ei. Nimic nou sub soare. Mai mult, am putea sa spunem ca scenaristii nu s-au chinuit prea mult cu povestea dar Andrew Stanton si Angus MacLane, regizorii si scenaristii animatiei, au construit o bijuterie vizuala. Printre actorii care si-au imprumatat vocile personajelor ii regasim pe Ed O'Neill (Hank), Albert Brooks (Marlin), Diane Keaton (Jenny) si Idris Elba (Fluke).

Cei mici si cei mari au parte de o poveste cu talc, o poveste emotionanta pe alocuri care are toate sansele sa se regaseasca pe lista nominalizarilor la premiile Oscar de anul viitor. Va recomand sa vedeti si scurt-metrajul "Piper", difuzat inainte de "Finding Dory", o minunatie marca Pixar.

Now You See Me 2

"We are going out with a show people will never forget." (Atlas)

"Now You See Me" a fost o surpriza atat la capitolul box-office dar si in ceea ce priveste primirea avuta din partea spectatorilor. O poveste cu multe intorsaturi de situatie, condimentata cu prestatii actoricesti foarte bune care s-a incadrat perfect pe tiparul "bun de sequel". Jon M. Chu este regizorul acestei continuari iar la capitolul noutati ii avem pe Daniel Radcliffe intr-un rol negativ si pe Lizzy Caplan, inlocuind-o pe Isla Fisher. Mark Ruffalo are parte de mai mult timp pe ecran decat a beneficiat in prima pelicula dar nu toti actorii se ridica la nivelul talentului sau. Radcliffe este intr-o continua pasa proasta la capitolul actorie - din care se vede treaba ca nu va iesi prea curand - iar Caplan nu reuseste sa ofere o prestatie carismatica asa cum a facut-o Fisher. Scenariul abunda in momente comice dar productia nu are farmecul primei parti.

Independence Day: Resurgence

"We convinced an entire generation, that this is a battle that we could win. We sacrifice for each other no matter what the cost. And that's worth fighting for." (President Whitmore)

Cine nu-si aduce aminte de celebrul citat rostit de Bill Pullman in Independence Day: "We will not go quietly into the night!" We will not vanish without a fight! We're going to live on! We're going to survive! Today we celebrate our Independence Day!" Acum avem o continuare! De ce? Pentru ca Roland Emmerich tine mortis sa ramana in atentia publicului si se intoarce la ce stie el sa faca mai bine: filme-dezastru cu extraterestrii gata sa cucereasca planeta, orase distruse si macel cat cuprinde. Cerere si oferta. Publicul tinta nu se va plange - prea mult. Popcorn movie de la inceput pana la sfarsit. Liam Hemsworth, fratele mai putin norocos prin francize al lui Thor incearca sa convinga ca-i soi bun pentru rolurile principale de actiune, Jeff Goldblum este sarea si piperul, in rest, pelicula functioneaza in dulcele stil "daca va era dor", unde o sa revedeti personaje indragite aterizate in actiune si incercand sa faca cate ceva de dragul salariului primit.

Daca oferta de sezon nu va incanta puteti incerca un film romanesc, "Dublu", in care joaca Dorian Boguta si Maria Dinulescu sau prequelul (stiu, nu scapam de ele nici pe linie europeana) "Trois souvenirs de ma jeunesse" in regia lui Arnaud Desplechin.

Ioana, cand ia o pauza si nu mai e workaholica, se uita la filme si seriale cat e ziua de lunga si scrie despre ele pe www.edgeandback.ro.