Filmul Miracolul din Tekir de Ruxandra Zenide va fi proiectat in cadrul Festivalul de film de la Bruxelles (17-24 iunie). Filmul se va afla în competiția Panorama a festivalului și va rula în 22 iunie, la Sala Studio a Flagey.

Miracolul din Tekir, de Ruxandra ZenideFoto: ICR

„Pentru mine, Miracolul din Tekir este o explorare a misterelor lumii invizibile pe care nu reușim să o percepem cu propria rațiune, este articularea realului și irealului, a vizibilului și a invizibilului, a raționalității occidentale și a unei anume forme de arhaism. Este o onoare să particip la Festivalul de film de la Bruxelles alături de o frumoasă selecție de filme europene“ declară Ruxandra Zenide pentru ICR Bruxelles.

Ruxandra Zenide (n. 1975, București) este regizoare cu dublă cetățenie, română și elvețiană. Filmografia sa cuprinde filmele Dust (2001), Stejarii verzi (2003), filmul de debut în lungmetraj Ryna (2005), care a oținut 25 de premii internaționale la festivalurile din întreaga lume și Miracolul din Tekir. Atât Ryna cât și Miracolul din Tekir, al doilea lungmetraj jal său, au fost filmate în Delta Dunării și au o distribuție impresionantă.

Miracolul din Tekir (RO | CH, 2015, 88᾿) este un film-metaforă despre miracolul creației. A fost prezentat în premieră internațională la Zurich Film Festival 2015, unde a obținut premiul „The Emerging Swiss Talent Award“ și la festivalul de la Guadalajara din Mexic.

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul Benelux.