Filmul 'Aaron's Blood' (Sangele lui Aaron), in regia lui Tommy Stovall, prezentat in premiera mondiala chiar de catre protagonistul principal, James Martinez, la prima editie a Festivalului International de Arte si Film 'Vampirii' (International Vampire Film and Arts Festival - IVFAF) de la Sighisoara, a castigat, duminica seara, 'Tarusul de Aur' (Golden Stake Award) la categoria filme de lung metraj, informeaza Agerpres.

Aaron's Blood 2016Foto: Captura IMDB

Filmul are o ora si 27 de minute, ii are in rolurile principale pe James Martinez, Trevor Stovall si Michael Chieffo si prezinta povestea unui tata singur, Aaron, care lupta pentru a salva viata fiului sau in varsta de 12 ani, bolnav de hemofilie, dupa ce a fost infectat cu sange de vampir.

'Ce este diferit la acest film, fata de alte filme cu vampiri, este ca, de fapt, prezinta o poveste despre un tata si un fiu. Tema vampirilor este doar un fundal pe care se desfasoara aceasta poveste, pentru ca esenta este felul in care un tata incearca sa salveze viata fiului sau. Acesta contacteaza un virus si nimeni nu-si poate da seama ce fel de virus este. Din punctul meu de vedere, ceea ce face ca aceasta poveste sa fie captivanta si motivul pentru care m-am indragostit de acest scenariu este tocmai aceasta provocare, aceasta calatorie a tatalui care incearca sa-si salveze fiul. Sigur, noi stim ca este un film cu vampiri, dar la inceputul peliculei e vorba doar de un tata care incearca sa-si dea seama ce se intampla cu fiul sau care trece prin niste transformari. Este vorba despre relatia celor doi, iubirea dintre ei este ceea ce face diferenta intre acest film si alte filme cu vampiri', a declarat James Martinez, pentru Agerpres.

Actorul a spus ca subiectul filmului face ca acesta sa fie extrem de actual si de relevant pentru societate, intrucat fiul sau din film, Tate, ajunge la spital dupa ce a fost agresat de un coleg de scoala.

'Este o problema in SUA acest fenomen, as putea spune ca e chiar o epidemie de astfel de cazuri si, din pacate, situatia se agraveaza de la o zi la alta. O mare parte a povestii il are in prim-plan pe acest copil, ce se intampla cu el la scoala. El sufera de hemofilie - deci are probleme fizice - iar cei din jur il vad ca pe un copil slab, pirpiriu. Este un fenomen care se petrece in toate scolile din lume si trebuie tratat cu seriozitate. Filmul mai trateaza cateva aspecte - ce inseamna sa cresti un copil de unul singur, bulling in scoli, dar si boala in sine este un aspect important. Sigur, noi, in film, vorbim de vampirism sau 'sange rau' dar cred ca pelicula poate fi atractiva pentru toti cei care au avut un membru de familie care sufera de o boala terminala si trebuie sa faca fata acestei situatii. In acelasi timp, cred ca filmul are si o latura de pozitiv, de speranta pentru ca la final vorbim despre un tata si un fiu care nu-si doresc altceva decat sa fie impreuna si sa fie fericiti', a sustinut actorul.

James Martinez a sustinut ca 'Aaron's Blood' este mai mult decat un film cu vampiri si ca partea legata de vampiri e ceea ce face ca filmul sa fie atat de amuzant, pentru ca prezinta transformarile fizice prin care trece Tate, 'e amuzant sa vezi cum el devine incet, incet un mic vampir, cum datorita acestui fapt devine un baiat puternic si le poate face fata colegilor de scoala care se legau de el'.

'Cred ca este o abordare inedita pentru un film cu vampiri', a accentuat James Martinez.

Actorul a mai spus ca este un mare fan al manifestarilor cu vampiri, iar acest festival unic, International Vampire Film and Arts Festival - IVFAF Sighisoara, poate atrage atentia intregii lumi asupra Transilvaniei.

'Personal, sunt un mare fan al acestui gen, iti poate oferi foarte multe posibilitati de exprimare. Sunt incantat ca are loc un astfel de Festival pentru ca poate atrage atentia lumii asupra acestei zone, asupra Transilvaniei. Este o zona superba, cu o istorie bogata, cu mult mister si cred ca sunt multe povesti romantice care s-au nascut aici, in Transilvania', a conchis James Martinez.