Cinci lungmetraje selectate in cea de-a 69-a editie a Competitiei oficiale a Festivalului International de Film de la Cannes, ce se va desfasura intre 11 si 22 mai, vor rula toamna viitoare si in cinematografele romanesti, anunta casa de distributie Independenta Film. Printre acestea se numara si filmul regizorului Pedro Almodovar - "Julieta".

Julieta, Pedro AlmodovarFoto: Captura YouTube

Distribuitorul Independenta Film a anuntat, miercuri, ca in cinematografele romanesti vor putea fi vizionate, la toamna, cinci lungmetraje de la Cannes 2016. Este vorba despre filmele La Fille Inconnue, de Jean-Pierre si Luc Dardenne, Julieta, de Pedro Almodovar, Juste la fin du monde/ It's Only the End of the World, de Xavier Dolan, I, Daniel Blake, de Ken Loach si The Neon Demon, de Nicolas Winding Refn.

La Fille Inconnue, de Jean-Pierre si Luc Dardenne, prezinta povestea unui medic generalist care refuza sa trateze o fata. Ulterior, dupa ce respectiva este gasita moarta, doctorita se simte cuprinsa de remuscari si incearca sa afle identitatea fetei.

Lungmetrajul Julieta a fost filmat in Madrid si Sevilia, dar si in nordul Spaniei, in Galicia si Aragon, si marcheaza revenirea lui Almodovar la dramele cu si despre femei. Din distriutie fac parte, printre altele, Adriana Ugarte, Emma Suarez, Rossy de Palma, Inma Cuesta, Nathalie Poza si Michelle Jenner.

Julieta este al 20-lea lungmetraj al lui Almodovar si este inspirat din trilogia Runaway (Chance, Soon si Silence) scrisa de Alice Munro, ale carei drepturi regizorul spaniol le-a cumparat inca din 2009.

Initial, filmul s-a numit Silence, insa in post productie Almodovar l-a schimbat pentru a evita eventualele confuzii cu filmul omonim al lui Martin Scorsese, care deasemenea va fi lansat tot in 2016.

Din cauza implicarii sale si a fratelui sau in scandalul provocat de Dosarele Panama, cineastul si-a anulat toate conferintele de presa si intalnirile cu publicul din saptamana lansarii.

"Eu si Augustin ne asumam in intregime responsabilitatea de a fi aparut in acele dezvaluiri. Am anulat iesirile in presa deoarece am vrut sa evit ca lumea sa ma intrebe despre acel caz in loc sa ma intrebe despre filmul meu", a precizat Almodovar.

Juste la fin du monde / It's Only the End of the World, de Xavier Dolan prezinta povestea lui Louis (interpretat de Gaspard Ulliel), un scriitor foarte bolnav intors acasa, dupa o absenta de 12 ani, pentru a-si anunta familia de moartea lui iminenta.

Juste la fin du monde este al saselea lungmetraj al tanarului regizor canadian. Din distributie fac parte Nathalie Baye, Vincent Cassel, Marion Cotillard , Lea Seydoux si Gaspard Ulliel .

In lungmetrajul I, Daniel Blake, de Ken Loach, il intalnim pe Daniel Blake, un batran din nord-estul Angliei care se imbolnaveste si are nevoie de asistenta sociala din partea statului. In timp ce se chinuie sa invinga sistemul birocratic pentru a obtine acest ajutor, el o intalneste pe Katie, care ar vrea sa scape de la azilul pentru nefamilisti, dar pentru asta trebuie sa accepte un apartament la sute de kilometri distanta.

Regizorul Ken Loach s-a nascut in Anglia si acum are 79 de ani. A debutat in 1867 cu Poor Cow, iar in 1969 a realizat Kes, care a fost si inca mai este considerat unul dintre cele mai bune filme britanice.

In filmul The Neon Demon, ce poarta semnatura regizorului Nicolas Winding Refn, o intalnim pe Jesse (rol interpretat de Elle Fanning), o tanara care ajunge in L.A. unde este recrutata de un fashion mogul ca fiind muza sa personala. In scurt timp, calitatile respective o fac tinta colegelor de breasla.

Este al treilea film consecutiv al lui Refn care intra in competitie pentru Palme d'Or, dupa Drive si Only God Forgive.

Independenta Film este o casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase.