Institutul Cultural Român de la Viena prezintă joi, 14 aprilie, la ora 19.00, filmul Constantin Brâncuşi. Coloana sau Lecţia despre infinit (2002) în regia lui Laurenţiu Damian.

Evenimentul are loc la sediul ICR Viena (Argentinierstrasse 39, 1040 Viena) şi face parte din seria de manifestări lunare organizate de Institutul Cultural Român de la Viena pe parcursul anului 2016 în contextul aniversării a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Proiecția este realizată cu sprijinul Studioului Video Art.

În octombrie 1996 Coloana fără infinit a fost demontată. După patru ani de expertize tehnice, lucrările de restaurare au fost iniţiate în toamna anului 2000 şi finalizate la începutul iernii. Filmul surprinde acest proces probabil unic, în contextul mai larg al operei şi personalităţii lui Constantin Brâncuşi.

Constantin Brâncuşi. Coloana sau Lecţia despre infinit a câştigat premiul pentru film documentar al Uniunii Cineaştilor din România (2002) şi este cel de-al doilea film din seria proiecţiilor planificate în anul 2016 la sediul ICR Viena în cadrul programului Rumänisches Kino in Wien.

Filmul documentar este prezentat în limba română cu subtitrări în limba engleză.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.