DaKINO 25 demareaza miercuri, 13 aprilie 2016, ora 19.30, la Hollywood Multiplex Bucuresti Mall, cu proiectia in premiera in Romania a filmului ROOM, regizat de Lenny Abrahamson, cu Brie Larson si Jacob Tremblay in rolurile principale.

DaKINO 25Foto: Afis

Brie Larson a fost desemnata Cea mai buna actrita in rol principal la Premiile Oscar 2016, Globurile de Aur 2016 si Premiile BAFTA 2016. Filmul a primit de asemenea trei nominalizari la Premiile Oscar 2016- pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu adaptat.

Dupa ce Jack si Ma reusesc sa evadeze din spatiul inchis pe care Jack l-a cunoscut toata viata sa, baiatul ajunge sa descopere lumea exterioara. Traind emotiile acestei noi experiente, Jack se agata de lucrul care conteaza cel mai mult pentru el: relatia extrem de apropiata cu mama lui.

DaKINO 25 prezinta de asemenea in premiera in Romania urmatoarele titluri:

THE PROGRAM, regia Stephen Frears, cu Ben Foster, Chris O'Dowd, Guillaume Canet si Dustin Hoffman. Proiectat la Festivalul International de Film de la Toronto in 2015, filmul este prezentat la DaKINO prin amabilitatea Freeman Entertainment;

LISTEN TO ME MARLON, regia Stevan Riley, nominalizat la Premiile BAFTA 2016 pentru Cel mai bun documentar;

MAGGIE’S PLAN, regia Rebecca Miller, cu Greta Gerwig, Julianne Moore si Ethan Hawke in rolurile principale. Proiectat la Festivalul International de Film de la Toronto in 2015 si respectiv la Sundance si Berlin in 2016, filmul este prezentat la DaKINO prin amabilitatea InterComFilm.

In cadrul editiei aniversare, DaKINO prezinta programul 25 pentru 25 - dedicat tinerilor cineasti care au in acest moment aceeasi varsta ca si festivalul: actorul Anghel Damian, regizorii Roxana Stroe si Lara Ionescu, DOP-ul Tudor Platon, dar si proiectia speciala a 3 scurtmetraje semnate de regizori experimentati: IN CARE EROINA SE ASCUNDE SI APOI ARE PARTE DE O INTALNIRE NEASTEPTATA, regia Tudor Cristian Jurgiu; O FAPTA BUNA, regia Andrei Gruzsniczki- prezentat in premiera cinematografica in Romania la DaKINO si MEDA, regia Emanuel Parvu, prezentat in premiera in Romania.

Competitia de Scurtmetraj DaKINO 25 numara 25 de filme - productii internationale si romanesti - in selectia criticului de film Irina-Margareta Nistor.

Din aceste 25 de scurtmetraje, 10 titluri sunt romanesti:

DE SFEȘTANIE/ THE CONSECRATION, regia Tudor Botezatu

BONA/ THE NANNY, regia Andrei Cotarcea

UN JOC PERICULOS/ A DANGEROUS GAME, regia Stefan Marin & Rares Neagu

ECCE H…OMULETUL/ ECCE H…LITTLE MAN, regia Bogdan Mihailescu

IPOTEZE SAU PREDICTII BAZATE PE TEORII / HYPOTHESES OR PREDICTIONS BASED ON THEORIES, regia Andreea Paduraru

PRAJITORUL DE PAINE/ TOASTER, regia Cristian Pop

HOINARI ’89/ VAGABONDS ’89, regia Andrei Stefan Rautu

PENTRU ANA. CU DRAG, MOS CRACIUN/ TO ANA. YOURS, SANTA, regia Mirona Radu

NOUL EU/ NEW ME, regia Ionut Lucian Rusu

PLAN B, regia Simona Sava

Festivalul se incheie duminica, 17 aprilie, cu proiectia in premiera in Romania a filmului ELVIS & NIXON, regizat de Liza Johnson. In data de 21 decembrie 1970, Elvis Presley (Michael Shannon) este primit in Biroul Oval de presedintele Nixon (Kevin Spacey). In urma acestei intalniri, a ramas o fotografie cu cei doi care a devenit, in timp, cea mai ceruta fotografie din Arhivele Nationale Americane.

ELVIS & NIXON este proiectat la DaKINO prin amabilitatea InterComFilm.

Biletele pot fi achizitionate de pe site-ul www.eventbook.ro.

Festivalul International de Film DaKINO va avea loc in perioada 13- 17 aprilie 2016 la Hollywood Multiplex Bucuresti Mall.

DaKINO 25 este organizat de Primaria Sectorului 3 in parteneriat cu Asociatia FAMart, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.