Luni seara cea de-a noua editie a Festivalului One World Romania a debutat cu mult succes si entuziasm. Peste 1000 de persoane ne-au fost alaturi la deschiderea oficiala de la MNAC, iar lor le multumim ca nu s-au lasat descurajati de coada formata la intrare. Am urmarit alaturi de ei un performance despre fuga, realizat de Vava Stefanescu si echipa CNDB, un moment extras din spectacolul lui Cinty Ionescu, "Intre doua pastille" si primele secvente din documentarele One World Romania. Seara s-a incheiat cu dans - la concertele artistilor Mohamad Zatari, Iosua Galev si BadMashadi. Vedetele serii - ochelarii virtual reality - va asteapta incepand de marti dupa amiaza si la Ambasada One World Romania la cort, in Parcul Coltea.

Marti incepem la ora 10:00 la Cinema Eforie cu prima proiectie pentru liceeni a acestei editii - cea a filmului "Free". A doua proiectie dedicata tot liceenilor, dar si persoanelor nevazatoare, are loc de la ora 14:00 la Cinema Eforie. Producatorii filmului "Robotelul de aur" au pregatit o varianta speciala a filmului, pentru a putea fi prezentat unor persoane cu deficiente de vedere.

Incepand cu ora 18:00 continua proiectiile la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, iar de la 18:30 incep proiectiile One World Romania in mall - la Hollywood Multiplex, unde puteti vedea "The Amina Profile", iar de la 20:30 "Guantanamo's Child: Omar Khadr". La cea de-a doua proiectie il puteti intalni si discuta dupa film chiar pe unul dintre regizorii filmului - Patrick Reed - printre putinele persoane care au fost alaturi de Khadr in primele sale momente de libertate, dupa iesirea din inchisoare. Alti realizatori cu care va mai puteti intalni sunt Kim Beamish la proiectia "Tentmakers of Cairo" si Vadim Dumesh la proiectia filmului "Dirty Business".

De la ora 20:30, la Cinema Eforie are loc relansarea Kinedok, programul de distributie alternativa de film documentar, initiat anul trecut de Institutul de Film Documentar din Cehia alaturi de parteneri din Slovacia, Ungaria, Croatia si Romania. Marcam momentul prin proiectia unui film documentar romanesc recent, intitulat "Robotelul de aur", un film despre multipla campioana europeana si mondiala la box, Steluta Duta.

Nu uitati ca de marti pana duminica in patru dintre locatiile One World Romania va asteptam si cu jocuri documentare in colturile de gaming. Sase jocuri pe calculator sau tableta sunt disponibile la Cinema Eforie, Cinema Elvire Popesco, Hollywood Multiplex si Ambasada One World Romania la cort - numai bune pentru pauzele dintre filme!

Recomandarea zilei: CECILIA / Cinema Elvire Popesco / 18:00

Documentarul "Cecilia" face parte din sectiunea "Drepturi si strambe". In urma decesului fiicei ei, Cecilia decide sa lupte pentru dreptate si impotriva coruptiei din India la toate nivelurile. Impreuna cu angajatorii ei - regizorul filmului si sotia acestuia, de profesie avocat - ajung sa navigheze prin retelele complexe de politisti, traficanti de persoane, judecatori, avocati si membri ai familiilor implicate in tot felul de cazuri de trafic de copii.

Pentru mai multe informatii despre festival, ne puteti scrie pe adresa info@oneworld.ro. Va asteptam pe site, facebook si youtube cu mai multe stiri despre ce veti vedea la One World Romania 2016! Nu uitati ca biletele pentru festival sunt disponibile pe site-ul Eventbook. Festivalul are loc in perioada 21-27 martie la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, Hollywood Multiplex si Centrul Ceh.