Presedinta Academiei de cinema, care decerneaza premiile Oscar, s-a declarat "frustrata" de lipsa de diversitate etnica la nominalizarile din acest an, dupa ce mai multe personalitati de culoare au anuntat ca vor boicota ceremonia de decernare a prestigioaselor premii, considerate "prea albe", scrie AFP.

Premiile OscarFoto: oscar.go.com

Cheryl Boone Isaacs a afirmat ca ii pare "rau si e frustrata de lipsa de incluziune" a actorilor si actritelor negre in lista nominalizarilor pentru Oscar care vor fi decernate in 28 februarie, chiar daca este important sa fie recunoscuta valoarea muncii celor care au fost nominalizati.

"Este o discutie dificila dar importanta si este timpul sa facem mari schimbari", a declarat Isaacs, care este si ea de culoare, intr-un comunicat publicat luni seara.

De cand a ajuns in fruntea Academiei de arte si stiinte ale cinematografiei, in 2013, Isaacs a luptat pentru mai multa diversitate dar, a recunoscut aceasta, "schimbarea nu vine atat de repede pe cat ne dorim".

Academia este formata din peste 6.000 de membri care, potrivit Los Angeles Times, sunt albi in proportie de 94%, majoritar barbati, negrii nereprezentand decat 2% iar hispanicii sub 2%.

Niciun actor sau actrita de culoare nu a fost nominalizat la Oscar pentru al doilea an consecutiv, inflamand retelele sociale si declansand o noua polemica.

Luni, regizorul si actorul american Spike Lee si actrita Jada Pinkett au anuntat ca vor boicota urmatoarea editie a premiilor, in semn de protest.