Participarea Romaniei la a patra editie a festivalului european de filme restaurate "Another Look"

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 13 ianuarie 2016, 10:13

Filmul Directorul nostru
Foto: ICR
Filmul „Directorul nostru" (1955, regia Jean Georgescu) va fi prezentat în cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului European de Filme Restaurate "Another Look", organizat în perioada 14 ianuarie – 18 februarie 2016 de clusterul EUNIC Israel în colaborare cu cinematecile din Tel Aviv, Ierusalim, Haifa, Holon și Herzliya. La actuala editie a festivalului vor participa 10 filme produse în țări europene, între anii 1935 și 1979.

Festivalul va fi un eveniment destinat atât publicului larg, cât și specialiștilor în istoria, conservarea și restaurarea filmelor.

Vor participa 10 filme produse în țări europene, între anii 1935 și 1979: România, Austria, Spania, Franța, Polonia, Portugalia, Cehoslovacia, Belgia, Grecia, Italia. Pentru prima dată, festivalul va include și un film israelian restaurat: „Trei zile și un copil” (1967, regia Uri Zohar).

Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 14 ianuarie 2016, ora 21:00, la Cinemateca din Tel Aviv, în prezența corpului diplomatic. Din România va participa Anabela Tansanu, editor al Arhivei Naționale de Filme.

Proiecțiile filmului românesc „Directorul nostru” vor avea loc astfel:
•    Sâmbătă 15 ianuarie, ora 14:00 – Cinemateca din Tel Aviv (http://www.cinema.co.il/) 
•    Miercuri 20 ianuarie, ora 19:00 – Cinemateca din Haifa (http://www.haifacin.co.il/)
•    Joi 28 ianuarie, ora 18:00 – Cinemateca din Holon (http://www.cinemaholon.org.il/)
•    Vineri 29 ianuarie, ora 14:00 – Cinemateca din Ierusalim (http://www.jer-cin.org.il/)
•    Sâmbătă 6 februarie, ora 18:00 – Cinemateca din Herzliya (http://www.hcinema.org.il/)

Biletele pentru toate filmele din program sunt disponibile la cinematecile din Tel Aviv, Ierusalim, Haifa, Holon și Herzliya.

„Directorul nostru" (1955, regia Jean Georgescu; subtitrare în engleză și ebraică)
Din distribuție: Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Radu Beligan, Angela Chiuaru, Iurie Darie, Horia Şerbănescu și alții.

"Filmul meu atacă violent moravurile birocratice practicate în unele din instituțiile noastre, condamnă prin ascuțișul satirei pe acei funcționari cu răspunderi mari sau mai mici care, cu bună stiință, tolerează aceste stări de lucruri, cultivînd servilismul, chiulul, necinstea. Acțiunea nuvelei are loc într-un spațiu limitat impropriu pentru desfășurarea unui film. Riscam să-i dăm un caracter static, obositor. Devenea, așadar, necesar să extindem acțiunea, să introducem câteva scene de aerisire care să permită actorilor mai multă mișcare, să implice schimbări de decoruri, varietate în compoziția imaginilor." - Jean Georgescu - 1955 (Informația Bucureștiului)


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

264 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri