Franciza Star Wars isi asigura o noua generatie de fani care sa creasca in cultul celui mai popular film SF al tuturor timpurilor, lansat pentru prima data in 1977 - Star Wars: Episode IV - A New Hope. Ultimul film Star Wars: Episode VII - The Force Awakens si cel mai asteptat film al anului isi are lansarea astazi in Los Angeles, peste doua zile urmand sa ruleze in cinematografele din intreaga lume.

Star Wars - The Force AwakensFoto: captura ecran

Evenimentul de lansare este asteptat sa fie unul dintre cele mai mari din istoria premierelor de la Hollywood. Fanii filmului au asteptat la rand cu saptamani inainte de lansare, campand in curtea TCL Chinese Theatre din Los Angeles, pentru a obtine primele bilete la pelicula ce ii prezinta pe actorii Carrie Fisher, Harrison Ford si Mark Hamill, care au aparut in productiile anterioare (Episoadele IV-VI). Acestora li se vor alatura in ultimul film Star Wars actorii John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, impreuna cu multi alti actori noi.

Fanilor li s-a spus ca trebuie sa petreaca cel putin 24 de ore la coada pentru a putea cumpara un bilet. "Nu este vorba numai despre evenimentul de lansare. Este vorba despre intregul peisaj, daca esti aici, esti parte din intreaga experienta a lansarii noului episod Star Wars," a declarat pentru Los Angeles Times unul dintre fanii Star Wars, conform International Business Times.

Star Wars Episode VII este al saptelea film al operei Star Wars, ce face parte din a treia trilogie, continuand povestea din Star Wars Episode VI: Return of the Jedi. Acesta va fi primul film Star Wars produs de Lucasfilm aflat in proprietatea companiei Disney, conform wikipedia.org.

George Lucas a vandut in 2012 drepturile asupra productiei Star Wars companiei Disney pentru 4 miliarde de dolari: "Acum este timpul ca Star Wars sa treaca la o noua generatie de producatori," a declarat la vremea respectiva regizorul George Lucas, conform theguardian.com.

Primul film al noii generatii Star Wars este produs de regizorul Jeffrey Jacob Abrams, cunoscut de public in special pentru productiile cinematografice ale seriilor "Star Trek" (2009 si 2013) si "Mission Impossible"(2006 si 2011).

In materialul video de mai jos cativa dintre actorii peliculei isi descriu rolul jucat in noul episod al seriei, conform imdb.com

Iata si cateva secrete din culisele realizarii ultimei pelicule din seria Star Wars. Regizorul J.J. Abrams vorbeste, in videoclipul de mai jos, despre folosirea camerelor IMAX cu ajutorul carora actorii filmului sunt "aruncati" in mijlocul actiunii mai bine ca niciodata.

Muzica pentru toate cele sapte episoade Star Wars a fost scrisa de compozitorul John Williams, si interpretata Orchestra Simfonica din Londra, si a avut de-a lungul celor 38 de ani una dintre cele mai importante contributii la evolutia coloanelor sonore in cinematografia contemporana.

In toti cei 38 de ani a productiilor Star Wars, fanii de toate varstele au cautat sa afle ordinea cronologica a scenariului. Una dintre variantele sugerate pentru a urmari firul logic al povestii, conform stiripesurse.ro, este urmatoarea:

Inainte de lansarea ultimului episod, fanii Star Wars din intreaga lume au participat la o licitatie online in cadrul careia au fost vandute circa 600 dintre cele mai rare piese din colectia privata a designerului japonez Nigo, care a inceput sa colectioneze jucariile Star Wars inca de cand avea 6 ani.

Totalul jucariilor vandute in cadrul licitatiei a insumat 500.000 de dolari, conform Sothebys.com.

Epopeea spatiala a avut incasari de miliarde de dolari la nivel mondial inca din 1977, de la lansarea primului episod, dand nastere unui fenomen al culturii pop, scrie theguardian.com.

Iata un grafic al incasarilor fiecarui episod Star Wars, citat de bbc.com.

Ultimul film Star Wars: Episode VII - The Force Awakens va avea premiera in Romania in data de 18 decembrie, conform cinemagia.ro.

Fanii filmului isi pot testa cunostintele rezolvand chestionarul online publicat pe site-ul oficial starwars.com, aici.