Comedia "Virgin Mountain" a fost desemnata cea mai buna pelicula a cinematografiei scandinave din acest an, iar regizorul si scenaristul islandez Dagur Kari a fost recompensat cu premiul Consiliului Nordic al Filmului, relateaza The Hollywood Reporter, citat de Agerpres.

Secventa din filmFoto: youtube.com

Dagur Kari, 41 de ani, a primit cea mai inalta distinctie a cinematografiei scandinave pentru scenariul si regia filmului care trateaza o problema mai putin obisnuita: virginitatea unui "adolescent perpetuu".

Personajul principal, Fusi, interpretat de starul Gunnar Jonsson, are 43 de ani si chiar daca este "un munte de om", ramane un copil. Lui Fusi ii este teama sa faca trecerea la maturitate si ramane virgin.

Filmul, care a avut premiera in acest an la festivalul de film de la Berlin, reprezinta 'o poveste simpla si inventiva despre pastrarea virtutii si a inocentei intr-o lume aparent impenetrabila', au mentionat membrii juriului Consiliului Nordic in momentul anuntarii castigatorului.

Premiul, care este insotit de o suma de 52.000 de dolari, a fost inmanat regizorului Kari si producatorilor Agnes Johansen si Baltasar Kormakur.

'Virgin Mountain' a fost premiat si in cadrul Festivalului de film Tribeca din SUA, obtinand premiul pentru cea mai buna naratiune, premiul pentru cel mai bun rol principal si pentru cel mai bun scenariu.

Este pentru al doilea an consecutiv cand o productie islandeza castiga premiul Consiliului Nordic, dupa ce anul trecut "Of Horses and Men" al lui Benedikt Erlingsson a fost recompensat cu aceeasi distinctie.