BOX este un film care va naste dragoste si ura. Ca si primul film, Eu cand vreau sa fluier, fluier, cel de-al doilea, BOX, este un film facut cu gandul la publicul romanesc si, la fel ca primul, e un film care va naste pasiuni, va fi iubit si urat, ridicat in slavi si injurat, dar in niciun caz nu va lasa pe nimeni indiferent. Avem un public care face pasiuni aprinse, discuta si dezbate cu nerabdare; comenteaza si cantareste cu "inima". BOX vine in fata acestui public cu o poveste de dragoste spusa altfel decat in filmele americane, cu teme si motive contemporane tratate cu atentie, cu secvente sportive de angajament fizic filmate fara compromisuri, "la cald", "pe bune".

BOX nu e un film-dezbatere, ci un film-provocare atat emotional, cat si intelectual.

Sub aparenta unei povesti de dragoste, BOX este in esenta povestea unei deveniri. RAFAEL si CRISTINA sunt doi oameni care nu ar fi trebuit sa se intalneasca vreodata. El: 19 ani, etnie roma, lucreaza intr-o spalatorie de masini si vrea sa devina un mare boxer. Ea: 34 de ani, etnie maghiara, lucreaza ca actrita in teatrul din localitate, casatorita, trece printr-o criza profesionala si personala.

Doua destine diferite, doua lumi paralele care se confrunta cu dileme asemanatoare. In ciuda diferentei de varsta dintre cei doi, Rafael si Cristina au in comun aceeasi nevoie disperata de afirmare. De-a lungul filmului, fiecare invata in felul sau lectia maturizarii si a compromisului, unul cu sange si lacrimi, celalalt cu taceri adanci si zambete discrete.

Toti actorii care apar in povestea lui Rafael sunt actori neprofesionisti si provin din lumea boxului: campioni nationali, balcanici, europeni sau mondiali. Rafael este el insusi un tanar boxer fara nicio experienta ca actor inaintea acestui rol. Toti actorii prezenti in povestea Cristinei sunt actori profesionisti - Hilda Peter, Sorin Leoveanu, Maria Fekete sau regizori - Catalin Mitulescu.

BOX a primit premiul criticii - FIPRESCI - la Festivalul de la Karlovy Vary si a fost selectat in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Toronto si a Festivalului de Film de la Thessaloniki.

In cinematografele din Romania va rula incepand cu 30 octombrie.