Lungmetrajul Doar cu buletinul la Paris (2015) în regia lui Serban Marinescu va fi proiectat în avanpremieră la Bruxelles si la Haga, în datele de 16 si 17 septembrie 2015, în prezenta regizorului si a actorilor Mircea Diaconu si Dorel Visan.

Doar cu buletinul la ParisFoto: Afis

Avampremiera de la Bruxelles este organizată de ICR Bruxelles în parteneriat cu cinematograful Aventure, si marchează începutul sezonului de toamnă dedicat cinematografiei românesti în BeNelux.

Proiectia de la Haga are loc în cadrul Festivalului Filmului European (17-20 septembrie 2015), eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene și de Biroul de informare al Parlamentului European în Olanda, în parteneriat cu ICR Bruxelles și alte institute culturale membre ale rețelei EUNIC Olanda.

Aflat la a doua ediție, festivalul include proiecții în mai multe orașe din Olanda, filmele selectate abordând mai multe teme europene de actualitate, între care și migrația. Proiecția va avea loc la sediul ambasadei României la Haga.

"Mi s-a intamplat foarte rar să joc într-un film și când îl văd întreg, să mi se pară altfel...adică făcându-l, îmi părea o poveste hazlie din Berceni, iar când am văzut filmul întreg la premieră mi s-a părut o poveste tragi-comică a unei Românii eșuate fără vină." declară pentru ICR Bruxelles actorul Mircea Diaconu, în prezent deputat în Parlamentul European.

La evenimente va participa Carmen Tripăduș, directorul Cinemagix, distribuitor al filmului, cu acest prilej având loc și o serie de întâlniri cu distribuitorii locali.

Proiectii:

Bruxelles - 16 septembrie 19h30, cinematograful Aventure, rue des Fripiers 57, Galérie du Centre Bloc II

Haga - 17 septembrie, ora 20h00 Catsheuvel 55, 2517 KA Den Haag, Olanda