Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2015 debutează miercuri, 2 septembrie, la Cinema Elvira Popescu. Titlurile din cadrul Competiției de Scurtmetraj ANONIMUL 12 vor fi proiectate în perioada 2- 6 septembrie la Cinema Elvira Popescu, în timp ce Competiția integrală de Lungmetraj va putea fi urmărită la Cinema Studio în zilele de sâmbătă, 5 septembrie și duminică, 6 septembrie.

Filmul recompensat cu Trofeul ANONIMUL 2015, LUMEA E A MEA, regia Nicolae Constantin Tănase va fi proiectat în prezența regizorului și a echipei duminică, 6 septembrie, la ora 20.00, la Cinema Studio.

Titlurile declarate câștigătoare în urma voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe vor fi proiectate duminică, 6 septembrie, începând cu ora 18.30, la Cinema Elvira Popescu: Cel mai bun scurtmetraj străin- LISTEN, regia Hamy Ramezan, Rungano Nyoni, Danemarca- Finlanda și Cel mai bun scurtmetraj românesc- DISPOZITIV 0068, regia Radu Bărbulescu, precum și scurtmetrajul NU EXISTĂ-N LUMEA ASTA, în regia Andreei Vălean- câștigător al Premiului Ovidiu Bose Paștină, acordat de Fundația Anonimul.

Seara Filmelor HBO este sâmbătă, 5 septembrie la Cinema Elvira Popescu, incluzând titlurile CHUCK NORRIS VS COMMUNISM, regia Ilinca Călugăreanu și OMUL PASĂRE, regia Alexandru Mavrodineanu și Mihai Grecea, ambele prezentate prin amabilitatea HBO România.

LA RANÇON DE LA GLOIRE, în regia lui Xavier Beauvois va fi prezentat în cadrul Retrospectivei duminică, 6 septembrie, la ora 20.30, la Cinema Elvira Popescu.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Cinematografului Elvira Popescu sau online, la prețul de 15 lei- eventbook.ro/program/elvirepopesco, în timp ce, pentru proiecțiile de la Cinema Studio, biletele sunt disponibile la casa de bilete a cinematografului, la prețul de 10 lei.

Retrospectiva ANONIMUL 12 va avea loc la București, la Cinema Elvira Popescu și Cinema Studio, în perioada 2- 6 septembrie.

Ediția a 12-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Institutului Cultural Român.