Urmatorul James Bond ar putea fi negru sau homosexual, afirma Pierce Brosnan, unul dintre actorii care l-au incarnat pe agentul secret 007 pe marile ecrane, scrie AFP.

"Da. De ce nu?", a raspuns irlandezo-americanul pentru revista pentru barabti Details, care l-a intrebat daca ar putea interpreta un James Bond gay.

"Nu cred ca (producatoarea James Bond) Barbara (Broccoli) va autoriza un Bond homosexual in viata sa. Dar ar fi interesant de vazut", a adaugat el.

"Incepand cu un mare actor negru pentru a-l interpreta pe James Bond. Idris Elba are cu siguranta fizicul, charisma si prezenta", a adaugat el.

In urma cu cinci luni, un al fost actor care l-a interpretat pe agentul 007, Roger Moore, a fost criticat pe retelele sociale pentru afirmatii considerate rasiste.

"Desi James (Bond) a fost interpretat de un scotian, un galez si un irlandez, cred ca ar trebui sa fie englez-englez", afirmase el, citat de Paris Match.

Starul in varsta de 87 de ani, care l-a interpretat pe agentul 007 in sapte filme, intre 1973 si 1985, a explicat ulterior ca afirmatia sa a fost pusa intr-un context gresit.

"Un interviu acordat Paris Match lasa sa se inteleaga ca am facut afirmatii rasiste fata de Idris Elba. E pur si simplu fals", a explicat actorul, pe Twitter.

"Cand un ziarist va intreaba daca 'Bond trebuie sa fie englez', si raspundeti da dar el va citeaza pe subiectul Idris Elba e scos din context", a spus acesta.