Actorul britanic Christopher Lee, celebru pentru rolurile din filme precum "Contele Dracula", "Razboiul Stelelor", "Stapanul Inelelor" (vrajitoul Saruman) sau seria James Bond, a murit la varsta de 93 de ani. Considerat o legenda a cinematografiei, cu o cariera de peste 60 de ani in lumea filmului, Christopher Lee fusese spitalizat din cauza unor probleme de inima si respiratorii si a incetat din viata duminica dimineata, informeaza The Guardian. Decizia ca informatia privind moartea actorului sa fie facuta publica abia acum a apartinut sotiei actorului, care a dorit sa anunte mai intai membrii familiei. Cei doi au fost casatoriti peste 50 de ani.

Christopher LeeFoto: Captura Youtube.com

Cariera de actor a lui Christopher Lee a inceput in anul 1947, cu un rol in filmul "Coridorul cu oglizi". Rolul Contelui Dracula a fost cel care i-a adus celebritatea, in anul 1958. Ultimul film in care a jucat actorul a fost "Notting Hill", care nu a aparut inca in cinematografe.

Nascut in 1922, in Londra, Christopher Lee a fost si muzician si regizor, dar si militar decorat (la finalul celui de-al doilea razboi mondial avea grad de capitan).