Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va avea loc în perioada 17- 23 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, informeaza organizatorii. Înscrierile pentru Competiția de scurtmetraj ficțiune și animație sunt deja deschise pe www.festival-anonimul.ro. Până la data de 15 iunie 2015, pot fi înscrise scurtmetraje de ficțiune și animație produse după 1 ianuarie 2014, cu o durată de maximum 20 de minute, titlurile din Competiție urmând a fi anunțate în luna iulie.

Festivalul de film AnonimulFoto: Afis

Selecția acestora aparține, ca în fiecare an, criticului de film Irina-Margareta Nistor.

Competiția de lungmetraj va prezenta și anul acesta 7 titluri propuse de selectorul Ludmila Cvikova, curator de film și fost selector la Rotterdam IFF și la Doha IFF.

Trofeul Festivalului ANONIMUL, Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune și respectiv Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație vor fi acordate în baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival, în timp ce Fundația Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Paștină.

Festivalul, organizat de Fundația Anonimul, se desfășoară după structura de acum foarte cunoscută publicului și include Panorama Internațională (filme premiate la alte festivaluri importante din 2015, omagii, retrospective), secțiunea Actori în spatele camerei, secțiunea OFF Românesc.

În 2014, Festivalul ANONIMUL s-a desfășurat în mod excepțional la București pentru că Dolphin Camping și Complexul Green Village au fost închise.