Presedintele Klaus Werner Iohannis a acordat Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei celei de-a XXII-a editii a festivalului international de cinema documentar de la Sibiu, Astra Film Festival. In opinia domniei sale, "pentru a ne dezvolta ca societate, cultura trebuie sa faca parte din viata noastra". Presedintele Iohannis i-a inmanat regizorului sibian Dumitru Budrala, fondatorul Astra Film Festival, insemnele Inaltului Patronaj al Presedintelui Romaniei, in cadrul unei ceremonii care a avut loc sambata, la ora 12.30, in Salonul Ambasadorilor, la Palatul Cotroceni.

AFF la CotroceniFoto: Administratia Prezidentiala

"Am convingerea ca, pentru a ne dezvolta ca societate, cultura trebuie sa faca parte din viata noastra. Mostenirile culturale ne-au facut cunoscuti si peste hotare, iar noi astazi ne bucuram de aceasta bogatie pe care o avem. In semn de apreciere pentru contributia pe care o au in promovarea culturii romanesti, am acordat astazi Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei organizatorilor Festivalului International de Muzica de Camera Sonoro - editia a X-a, Festivalului International George Enescu - editia a XXII-a, Festivalului de Film ASTRA Sibiu - editia a XXII-a si Festivalului International de Teatru de la Sibiu, editia a XXII-a", a subliniat seful statului.

Cea de-a XXII-a editie Astra Film Festival va avea loc la Sibiu, intre 5 si 11 octombrie 2015

Intrat in cel de-al treilea deceniu de existenta, festivalul international de cinema documentar de la Sibiu a devenit o platforma artistica vie, care pulseaza la unison cu actualitatea cinematografiei mondiale. Este un brand de succes, recunoscut pe plan international, unul dintre produsele culturale de marca ale Romaniei.

Eveniment-pilon in 2007, festivalul aplica principiul fundamental al filozofiei programului "Capitala Culturala Europeana" cu privire la relatia intrinseca dintre evenimentul cultural si comunitate. Astra Film este acel tip de festival care influenteaza societatea si a carui prezenta este resimtita in comunitate in mod continuu, dincolo de momentul culminant al intalnirii dintre filme, creatori si public. Dimensiunea globala a festivalului este reflectata in continutul si calitatea programelor, relationarea cu celelalte festivaluri internationale, capacitatea de a oferi oportunitati si o larga circulatie cinematografiei documentare nationale si initiativele in domeniul educatiei prin film. Astra Film Festival a ajuns la o libertate a genurilor care asigura Sibiului statutul de punct de intalnire intre oameni si cultura, iar acest fapt plaseaza orasul pe linia marilor capitale europene.