"O scurta istorie Astra Film", filmul de debut al regizoarei Carmen Lidia Vidu, a castigat Premiul Gopo pentru cel mai bun scurt-metraj documentar la Gala Premiilor Gopo 2015. "O scurta istorie Astra Film" este un documentar animat realizat in anul 2013, pentru a marca aniversarea de 20 de ani a Festivalului International de film documentar de la Sibiu. "Credeam ca fac un making-of care nu e film, e un produs publicitar, atata tot, e un spot un pic mai mare. Dar e un film in toata regula, nu doar un film de comanda cum ar fi putut sa fie. Sunt foarte mandra de el", spune Carmen Lidia Vidu despre filmul ei de debut, premiat la Gala Gopo 2015. Carmen Lidia Vidu este cel mai spectaculos regizor de teatru al tinerei generatii si a devenit cunoscuta ca primul si cel mai important regizor de teatru multimedia din Romania. Cunoscuta in peisajul teatral pentru spectacolele speciale, care folosesc un limbaj artistic diferit si transforma tehnica in emotie autentica, regizoarea care promite ca nu se va opri niciodata din experiment isi face debutul in film cu un Premiu Gopo.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dedic si impart Gopo-ul cu Cristina Baciu. Multumesc Dumitru Budrala (fondatorul si directorul Festivalului Astra Film Sibiu) ca m-ai motivat sa invat sa fac filme despre oameni si despre cinema. Povesti cu final deschis. Credeam ca fac un making-of care nu e film, e un produs publicitar, atata tot, e un spot un pic mai mare. Chiar nu stiam ca o sa aiba 30-40 de minute, chiar credeam ca o sa iau franturi de materiale interesante, o sa le leg si o sa scriu . Dar e un film in toata regula, nu doar un film de comanda cum ar fi putut sa fie. Sunt foarte mandra de el" - Carmen Lidia Vidu despre "O scurta istorie Astra Film", cel mai bun scurt-metraj documentar la Gala Premiilor Gopo 2015

Citeste si:

INTERVIU VIDEO Carmen Lidia Vidu despre primul ei film: Credeam ca fac un making-of, dar e un film in toata regula, nu doar un film de comanda cum ar fi putut sa fie. Sunt foarte mandra de el

"O scurta istorie Astra Film"

Regia: Carmen Lidia Vidu

Narator: Dumitru Budrala

Montaj: Cristina Baciu

Producator: Fundatia Astra Film

Filmul integral poate fi vizionat aici: http://youtu.be/-wYZqVNf9eE

Teaser: http://youtu.be/AKxqz9A3gBQ

  • 3 spectacole semnate de Carmen Lidia Vidu se joaca in teatre din Bucuresti

Pe Carmen Lidia Vidu o intalniti si pe scenele de teatru din Bucuresti, unde se joaca in aceasta stagiune 3 spectacole care poarta semnatura ei:

"Pescarul si sufletul sau" la Teatrul Odeon (Trailer: https://youtu.be/rUbz8d2BGD0)

"Pescarusul. Ultimul act" la Centrul National al Dansului (Teaser: https://youtu.be/o-wE5bwhl2g)

"Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase" la Godot Cafe Teatru (Trailer: https://youtu.be/opPvYrOwIE8)

Carmen Lidia Vidu este si cel mai tanar regizor care a montat pana acum pe scena Teatrului National din Bucuresti ("Privighetoarea si trandafirul", dupa un basm de Oscar Wilde, in anul 2007). Trailer-ul spectacolului aici: https://youtu.be/24gkXSZ8cAw)