Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO debutează joi, 26 martie, ora 20.00, la Cinema PRO cu proiecţia în premieră în România a filmului „Still Alice”, regia Richard Glatzer şi Wash Westmoreland.

„The Second Best Exotic Marigold Hotel”, în regia lui John Madden, cu Maggie Smith, Richard Gere, Bill Nighy, Dev Patel şi Judi Dench va închide această ediţie a Festivalului duminică, 29 martie, ora 20.00, la Cinema PRO.

Restul proiecţiilor din cadrul DaKINO 24 vor fi găzduite de Hollywood Multiplex Bucureşti Mall.

Noutatea din acest an a festivalului DaKINO consta intr-un număr de proiecţii speciale adresate copiilor şi respectiv seniorilor din centrele de zi din Sectorul 3 Bucureşti.

Astfel, titlurile „Cei 6 Supereroi”/ „Big Hero 6”, câştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film de animaţie în 2015, precum şi „Mielul Shaun- Filmul”/ “Shaun The Sheep Movie” vor fi prezentate pentru cei mici la festival, prin amabilitatea Forum Film România, în timp ce seniorii sunt aşteptaţi la o proiecţie specială „The Second Best Exotic Marigold Hotel”.

De asemenea în premieră în România vor fi prezentate:

- „Boychoir”, cel mai recent film în regia lui François Girard, cu Dustin Hoffman şi Kathy Bates, film inclus în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto în 2014

- „Sthorzina”, scurtmetrajul semnat de Dan Radu Mihai, inclus în competiţia internaţională de la Clermont-Ferrand în 2015.

Biletele pentru proiecţiile din cadrul DaKINO 24 sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos.

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO este organizată de Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Asociaţia FAMart şi Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.